16 Ιανουαρίου 2022

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρουλάκης: Απαιτείται ανανέωση και αξιοπιστία για να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς

«Η Ελλάδα χρειάζεται, σήμερα, περισσότερες ευκαιρίες, ιδιαίτερα οι ευάλωτοι πολίτες και οι νέοι»,  τονίζει ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

«Κοιτάω μπροστά και μπροστά υπάρχει μόνο ένας στόχος. Να μεγαλώσει η Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, και να την τιμήσει ο ελληνικός λαός μέσα από ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα ανάταξης της οικονομίας, με μια ανταγωνιστική, ανθεκτική παραγωγική βάση σε ένα αειφόρο πλαίσιο και με ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα αντιμετωπίσει τις αυξημένες κοινωνικές ανισότητες», ανέφερε ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα και στους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο, Παναγιώτη Στάθη και Ηρώ Ράντου.

«Η οικονομική κρίση δημιούργησε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών. Η Ελλάδα χρειάζεται, σήμερα, περισσότερες ευκαιρίες, ιδιαίτερα οι ευάλωτοι πολίτες και οι νέοι» σημείωσε, θέτοντας ως προτεραιότητες μια ανταγωνιστική και πράσινη οικονομία κι ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, με ποιοτική δημοκρατία και ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς. Φέρνοντας ως παράδειγμα τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε να αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Στην Ελλάδα έχουμε μια συντηρητική κυβέρνηση που δεν αξιοποιεί σωστά τους ευρωπαϊκούς πόρους. Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης πάνε σε λίγους. Αυτό πρέπει να αλλάξει και αυτή θα είναι η προσπάθεια μου».

Επισημαίνοντας ότι προτεραιότητά του δεν είναι να κοιτάξει ούτε δεξιά προς τη Νέα Δημοκρατία, ούτε αριστερά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε το εξής: «Εάν στις 5 Δεκεμβρίου οι προοδευτικοί πολίτες μου δώσουν τη δυνατότητα να ανανεώσω το ΠΑΣΟΚ, να ενώσω τον χώρο της κεντροαριστεράς και να δημιουργηθεί ρεαλιστικό, προοδευτικό προγραμματικό πλαίσιο, με υψηλό δείκτη αξιοπιστίας, οι σημερινοί συσχετισμοί θα ανατραπούν. Και αυτό θα είναι καλό για την ελληνική κοινωνία γιατί η σημερινή πολιτική ισορροπία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι άγονη».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, το ζητούμενο είναι «ποιος από τους έξι έχει σήμερα τις περισσότερες πιθανότητες να αυξήσει την εκλογική επιρροή της κεντροαριστεράς και να χτίσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. Είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω ότι έχω τις περισσότερες δυνατότητες να καταφέρω αυτόν τον στρατηγικό στόχο», φιλοδοξώντας το κόμμα «να είναι ανοιχτό, με διαφάνεια, που θα ξεκινά από τα κάτω προς τα πάνω και σε αυτό ο κόσμος δεν θα είναι απλά κομπάρσος».Πολιτική