Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Λοβέρδος: Αν εκλεγώ θα μιλήσω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ – «Δεν υπάρχει πρόταση από τη ΝΔ για συνεργασία, αλλά από τον κ. Τσίπρα» – Δείτε βίντεο

Με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει για την εσωκομματική εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου στο Κίνημα Αλλαγής, ο υποψήφιος ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εμφανίζει προβάδισμα, Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνει πως εάν εκλεγεί θα μιλήσει ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Κυριακής, «την ημέρα της εκλογής μου, αν οι πολίτες επιλέξουν εμένα, το βράδυ που θα κάνω το χαιρετισμό από τα γραφεία της παράταξής μας θα μιλήσω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

«Μαζική συμμετοχή στις 5 Δεκεμβρίου στις κάλπες, όπου ο πολίτης μπορεί να προσέλθει με την ταυτότητά του, και να γραφτεί ως φίλος. Μάχη κατά των μηχανισμών. Πάμε για το ΠΑΣΟΚ, για επιστροφή με το ΠΑΣΟΚ, με τους ήχους και τα σύμβολά μας. Το ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκε σε πολύ δύσκολες συνθήκες με τη ΝΔ. Τον κ. Τσίπρα δεν τον συμφέρει η δική μου εκλογή. Εμείς θα ανεβαίνουμε και αυτός θα πέφτει. Οι δεύτερες εκλογές Μητσοτάκη μπορεί να βρούνε εμάς αξιωματική αντιπολίτευση. Πάμε για υπερδιπλασιασμό των ψήφων, αυτό τον στόχο έχω θέσει και για αυτό ζητάω την ψήφο των πολιτών. Αν είμαι η επιλογή τους θα κάνω διαρκώς κομματικά δημοψηφίσματα. Το Α και το Ω της δικής μας πολιτικής θα είναι ο αγώνας κατά της γραφειοκρατίας», συνέχισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Δείτε βίντεο:


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfjcetm6h16x-sf)

«Η κυβέρνηση καθυστερεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας»

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα, ο ίδιος είπε ότι «Αυτή τη βδομάδα που κορυφώνεται πάλι η πανδημία και μας δημιουργείται εντύπωση ότι πάμε για μεγάλο κύμα, πρέπει να το προλάβουμε. Δεν το προλαμβάνεις μόνο με την πειθώ. Η κυβέρνηση καθυστερεί. Είμαι ο πρώτος που μίλησα για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Τα έλεγα από το Νοέμβριο, η κυβέρνηση πήγε στο μέτρο τον Ιούλιο. Δε βλέπω την επέκταση της υποχρεωτικότητας ως κατάλληλο μέτρο. Ως κατάλληλο μέτρο βλέπω την εγκυρότητα των rapid tests. Καταφεύγουν στα φθηνά τεστ που δεν ανιχνεύουν τον ιό. Επιτρέπουν σε χώρο μαζικής να μπαίνεις χωρίς τεστ, όπως στα σούπερ μάρκετ».

«Επειδή εκκλησιάζομαι, υπάρχουν εκκλησίες που οι ιερείς τηρούν τα μέτρα, και εκκλησίες που γίνεται πατείς με, πατώ σε. Από ανθρώπους μιας ηλικίας που κινδυνεύουν. Η κυβέρνηση είναι άτολμη. Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δε θα υπήρχε σύστημα υγείας. Η πρόληψη θα μας βοηθήσει, όχι η καταστολή», συνέχισε στο ίδιο θέμα.

«Δεν υπάρχει πρόταση από τη ΝΔ για συνεργασία, αλλά από τον κ. Τσίπρα»

«Μόνο ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα συμπράξω με τον κ. Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει πρόταση από τη ΝΔ, κανείς από τους 6 υποψήφιους δεν το έχουμε θέσει. Υπάρχει πρόταση για συνεργασία από τα αριστερά, από τον κ. Τσίπρα. Πρώτος του είπε όχι ο κ. Κουτσούμπας, μετά ο κ. Βαρουφάκης, μετά εμείς. Έχουμε τώρα κάποιους υποψηφίους που μιλούν για προοδευτική κυβέρνηση. Αυτό εγώ το απορρίπτω», ανέφερε σχετικά με το ενδεχόμενο να συνεργαστεί σε περίπτωση που εκλεγεί με τη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική