Πολιτική

Εκλογές 2023 – ΚΚΕ: Πρόκληση για τους συνταξιούχους οι δηλώσεις του «ψαλιδοχέρη» Κατρούγκαλου

«Οι δηλώσεις του “ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου” που η νομοθεσία του αποτέλεσε το “κερασάκι στην τούρτα” διαδοχικών αντιασφαλιστικών νόμων, αποτελούν πρόκληση για κάθε σημερινό και αυριανό συνταξιούχο. Πρόκληση αποτελεί και η στάση της ΝΔ, που εφαρμόζει τις βασικές διατάξεις του ν. Κατρούγκαλου τις οποίες υποσχόταν ότι θα καταργήσει. Αποτελεί μια κραυγαλέα απόδειξη αυτού που υποστηρίζει το ΚΚΕ ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στις ίδιες αντιλαϊκές κατευθύνσεις» επισημαίνει σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

«Όλες οι κυβερνήσεις αποδείχθηκαν συνεταιράκια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης: τσάκισαν τις συντάξεις οδηγώντας ακόμα και σε μειώσεις 30-40%, εξανέμισαν την προβλεπόμενη δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, νομιμοποίησαν την κλοπή δισεκατομμυρίων ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και τονίζει καταλήγοντας:

«Η άμεση απαίτηση όλων των επαγγελματιών, όλων των συνταξιούχων είναι να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και να δοθούν εδώ και τώρα γενναίες αυξήσεις, για αξιοπρεπείς συντάξεις. Αυτό το αίτημα στηρίζει σε όλους τους τόνους το ΚΚΕ. Οι επαγγελματίες και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη: ούτε αυξήσεις στις εισφορές χωρίς αντίκρισμα, ούτε τις σημερινές συντάξεις πείνας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα από την πρώτη στιγμή στήριξε τους αγώνες των επαγγελματιών και των συνταξιούχων και κατέθεσε επανειλημμένα τις προτάσεις του διεκδικώντας:

– Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αυξήσεις στις συντάξεις, με βελτίωση των ποσοστών αναπλήρωσης και αύξηση των δαπανών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών εδώ και τώρα.

– Κατάργηση του ποσού της εισφοράς για την υγεία. Το σύνολο των δαπανών για την υγεία και την πρόνοια να αποδίδεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

– Πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών για το 2023».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική