Πολιτική

Εκλογές 2023 – Κουτσούμπας: Το 95% των φορολογικών εσόδων προέρχεται από τους μισθωτούς

Με διμέτωπη στρατηγική εμφανίστηκε στην πρώτη τοποθέτηση ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υποστηρίζοντας πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν αντιλαϊκά προγράμματα.

Ο κ. Κουτσούμπας απάντησε στην ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη για την οικονομία και τις προτάσεις του Περισσού.

«Η ανεργία οι μισθοί, οι καλές εργασιακές σχέσεις για την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων. Η ακρίβεια και μια οικονομία που δεν θα δημιουργεί ασφυξία με έμμεσους και άμεσους φόρους είναι ζητούμενο. Το ΚΚΕ έχει στο πρόγραμμα του ένα τέτοιο μοντέλο που δεν θα απομονώνει την χώρα από το παγκόσμιο γίγνεσθαι;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας απάντησε «Μόνο το ΚΚΕ έχει τέτοιο σχέδιο αν το δούμε από την σκοπιά της εξυπηρέτησης του λαού. Όλα τα άλλα κόμματα μιλούν για ματωμένα πλεονάσματα, προαπαιτούμενα και αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που θα γονατίσουν κι άλλο τον λαό. Το ΚΚΕ εχει καταθέσει προτάσεις και για άμεσα προβλήματα που αφορούν τις συλλογικές συμβάσεις, το κατώτατο μισθό, φόρους και άλλα τα οποία άλλα κόμματα και δυστυχώς της αντιπολίτευσης δεν τα ψήφισαν στη Βουλή, τα αγνόησαν.

Η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα ψήφισαν τα 50% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης ενώ προτάσεις νόμου για αύξηση του κατώτατου μισθού δεν ψηφίστηκαν».

Στην διευκρινιστική ερώτηση του κ. Παπαδάκη για το αν οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι ανεφάρμοστες, ο κ. Κουτσούμπας είπε «Ανεφάρμοστα είναι για το κεφάλαιο όχι για τους εργαζόμενους. Το 95% των φορολογικών εσόδων προέρχεται από τους μισθωτούς και το 5% μόλις από το κεφάλαιο. Προφανώς για τους λίγους αυτά που λέμε είναι ανεφάρμοστα».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική