Πολιτική

Εκλογές 2023 – Κωνσταντοπούλου: Επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12ν.μ. και στο Αιγαίο

Υπέρ της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο και της πλήρους ανεξαρτητοποίησης της Δικαιοσύνης από την εκτελεστική εξουσία τάχθηκε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την διακαναλική συνέντευξη που παρέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ενόψει των εκλογών της Κυριακής (21/5).

Αναφερόμενη στις βασικές προτεραιότητες που θέτει το κόμμα της στον τομέα εξωτερικής πολιτικής, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε πως απαιτείται «οργανωμένη διπλωματία με εμπεριστατωμένες και σαφείς οδηγίες» για να προσθέσει πως «εμείς ιεραρχούμε ψηλά το εθνικό ζήτημα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και στο Αιγαίο. Απαιτείται επίσης η εναρμόνιση χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου».

Σε ερώτηση για την Δικαιοσύνη, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε πως «είναι ώρα η Δικαιοσύνη να ανεξαρτητοποιηθεί πραγματικά. Να πάψει η σύγχυση εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας και ο διορισμός της ηγεσίας της δικαιοσύνης από την εκτελεστική εξουσία». Παράλληλα τάχθηκε υπερ της συμμετοχής των πολιτών στην απονομή δικαιοσύνης: «Μεικτά ορκωτά δικαστήρια παντού σε όλα τα επίπεδα δικαιοσύνης, αστικής , διοικητικής και ποινικής» είπε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε ειδικά στους νέους και στις γυναίκες λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η Πλεύση Ελευθερίας αποτελεί κόμμα αξιοπρέπειας ελευθερίας, δικαιοσύνης και δικαιωμάτων. Πρεσβεύει την ανιδιοτέλεια στην πολιτική λειτουργία, αντιμάχεται την ιδιοτέλεια, την πολιτική αισχροκέρδεια και τον πολιτικό τζόγο των κομμάτων πάνω στους πολίτες». Στην ερώτηση τι θα έλεγε προς τους νέους και πώς ερμηνεύει την αποδοχή που φαίνεται να έχει η ίδια από το νεανικό ακροατήριο είπε «Οι νέοι δεν χρειάζονται συμβουλές. Έχουν την καθαρότητα της σκέψης, διαύγεια πνεύματος να διακρίνουν αλήθεια από ψέμα. Καθαρότητα σκέψης και διαύγεια πνεύματος να ονειρεύονται την ζωή τους με δικαιοσύνη, δικαιώματα και χαρά. Το σημαντικότερο όπλο των νέων είναι η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους για να διεκδικούν και να ονειρεύονται».

«Αισθάνομαι ότι δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής. Είμαι άνθρωπος μέσα από την κοινωνία που η δραστηριότητά μου είναι η υπεράσπιση των ανθρώπων. Αυτό κάνω με όλες μου τις δυνάμεις. Θέλω να κάνω για την χώρα μου αυτό που μου αναλογεί ως άνθρωπος της γενιάς μου και ως γυναίκα της γενιάς μου. Να φτιάξουμε την χώρα μας αλλιώς με ηθική και περιεχόμενο. Με έργα και με πράξεις όχι με λόγια και θεωρίες» είπε.

Πέραν αυτών η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας απαντώντας σε ερωτήσεις υπενθύμισε πως ως Πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να συνετίσει τους βουλευτές ώστε να είναι συνεπείς με τις κοινοβουλευτικές τους υποχρεώσεις ενώ πρόσθεσε πως αν το κόμμα της μπει στη Βουλή θα αποτελέσει υπόδειγμα αντιπολίτευσης και κοινοβουλευτικού ελέγχου της εξουσίας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική