Πολιτική

Μητσοτάκης από Κυψέλη: Οι αντίπαλοί μας έχουν προεξοφλήσει τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας

Περιοδεία στην Κυψέλη πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς η Νέα Δημοκρατία έχει μπει στην τελική ευθεία ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Με αφορμή τη δημοσκόπηση, δε, της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρωθυπουργός σχολίασε «πιστεύω ότι οι αντίπαλοί μας μάλλον έχουν προεξοφλήσει το εκλογικό αποτέλεσμα».

«Εφημερίδα της αντιπολίτευσης βγήκε με πηχαίο τίτλο ότι το 53% δεν θέλει δεύτερη τεραετία Μητσοτάκη άρα το 47% θέλει. Μας βλέπω για αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή, και οι ίδιοι το ομολογούν» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σημειώνοντας ότι «δεν ήρθε με υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και τσάκισμα συνταξιούχων αλλά με μειώσεις φόρων».

Υπογράμμισε, δε, ότι «υλοποιήσαμε στο ακέραιο το προεκλογικό πρόγραμμά μας παρά τις δυσκολίες και σήμερα είμαστε πιο αισιόδοξοι ότι μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με ασιοδοξία».

Κάλεσε, επίσης, τους συγκεντρωμένους στην τελικη ευθεία για τις εκλογές «να μην αναλωθούμε σε ανέξοδους διαξιφισμούς με τους πολιτικούς μας αντιπάλους αλλά να μιλήσουμε για το δικό μας σχέδιο για το μέλλον της πατρίαδας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο συνοδεύε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε ειδική αναφορά, τέλος, και στην επέκταση του Μετρό με τη γραμμή 4 που θα περάσει από την Κυψέλη λέγοντας ότι «είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο, κανείς δεν τόλμησε να το βάλει μπρος αλλά εμείς τολμήσαμε»

Σταθερό προβάδισμα ΝΔ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν χάθηκε ποτέ στη διάρκεια της τετραετίας, μοιάζει να διευρύνεται μέρα με τη μέρα, καθώς οι πολίτες λαμβάνουν την απόφασή τους, ενώ προοδευτικά ενσωματώνονται στο «δείγμα» των κομμάτων και οι μέχρι πρότινος αναποφάσιστοι. Υπό αυτό το πρίσμα, η ΝΔ παραμένει σταθερά μπροστά, με τη Metron Analysis να εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή το προβάδισμα της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στις 8,2 μονάδες και την εταιρία GPO να μετρά τη διαφορά στις 6,1 μονάδες σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στο επιτελείο της ΝΔ υποδέχονται με ικανοποίηση τα ευρήματα που μοιάζουν σε συμφωνία με τα νούμερα που παίρνουν και στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και με τις βασικές τάσεις που προκύπτουν από την ανάλυση των focus groups. Βεβαίως, η εμπέδωση ενός σαφούς προβαδίσματος εγκυμονεί τον κίνδυνο εφησυχασμό είτε του μηχανισμού, είτε μερίδας των ψηφοφόρων, συνεπώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να επιτρέψει να περάσει το αίσθημα «χαλάρωσης» λίγες μέρες πριν την κάλπη. Παράλληλα, όπως επισημαίνει κεντρικό γαλάζιο στέλεχος, κρίσιμο είναι η ΝΔ να αποφύγει κάποιο μείζον λάθος στον εναπομείναντα χρόνο, το οποίο θα μπορούσε να εκτροχιάσει μια καμπάνια που έχει κυλήσει ως τώρα με βάση το πλάνο.

Βάσεις αυτοδυναμίας

Η έρευνα της Metron Analysis για το χθεσινό δελτίο του Mega έχει και μια πρόσθετη παράμετρο, ήτοι ότι έχει ένα μεγάλο δείγμα άνω των 2.000 ατόμων και έχει «προλάβει» να μετρήσει και το debate της Παρασκευής που παρακολούθησαν πολλοί ψηφοφόροι. Από την ανάλυση των αριθμών, λοιπόν, και παρά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει πολιτικά την υπόθεση των υποκλοπών, προκύπτει ότι η εικόνα δεν αλλάζει, ίσα-ίσα η τάση υπέρ της ΝΔ συνεχίζεται.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική