Πολιτική

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε μια σταθερή ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας- Δείτε live

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ενόψει των εκλογών παραχωρεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ.

Δείτε live


Πρωινή ενημέρωση OPEN -  Live Stream | 02/05/2023 | OPEN TV

«Εγώ θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη μια και μοναδική κάλπη της 21ης Μαΐου. Δεν θέτω ποσοτικούς στόχους, Θα συνεχίζω να αγωνίζομαι για να πείσω τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας ότι αξίζει τον κόπο να δουν αυτά που θέλουμε να κάνουμε την δεύτερη 4ετια. Δεν μπαίνω στην λογική της ποσοτικοποίησης των στόχων. Θέλω η νίκη να είναι τόσο καθαρή που να μην αμφισβητείται ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός» είπε ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας τη συνέντευξη..

«Θα σεβαστώ τις συνταγματικές επιταγές. Θα πάρω την εντολή και ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα θα αποφασίσω τις κινήσεις μου» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια σταθερή κυβέρνηση ισχυρή τετραετίας. Με ρωτάτε για τη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα σας πω τι λέει ο κ. Ανδρουλάκης που δεν φαίνεται πολύ πειστικός όταν λέει ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Έχουμε μεγάλες διαφορές με το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχω κρύψει ότι θέλουμε μια μονοκομματική κυβέρνηση που μπορεί να διευρύνει τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτή και να υιοθετήσει άλλες πολιτικές».

«Η οικονομία έχει κάνει μεγάλες προόδους αλλά υπάρχουν και προβλήματα. Αρκετοί συμπιέζονται από τον υψηλό πληθωρισμό. Οι αυξήσεις που έχουμε δώσει είναι μόνιμες. Εκτιμώ ότι οι αυξήσεις λόγω του πληθωρισμού θα υποχωρήσουν σε κάποιο διάστημα, 3 μήνες, 6 μήνες ενώ οι αυξήσεις είναι μόνιμες. Θα εξηγήσουμε επίσης γιατί τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δεν είναι ακριβή για την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών. Γι’ αυτό και θέτουμε ως κεντρικό στόχο την αύξηση κατά 25% των μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα»

Ο καλύτερος τρόπος είναι οι επενδύσεις γιατί η μείωση της ανεργίας αναγκάζει τους επιχειρηματίες να αυξήσουν τους μισθούς, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Το απόγευμα ο Κυρίακος Μητσοτάκης ξεκινά εκ νέου τα townhall meetings, συζητήσεις με πολίτες δηλαδή, επί μιας συγκεκριμένης θεματικής ενότητας. Η πρώτη τέτοια συζήτηση θα γίνει στις 17:00 στο Ωδείο Αθηνών και θα αφορά την Υγεία. Ο κ. Μητσοτάκης θα συνομιλήσει με 10 ανθρώπους από τον χώρο (επαγγελματίες υγείας, νοσηλεύτρια, παιδίατρος, ψυχίατρος, στέλεχος πρωτοβάθμιας υγείας, εκπρόσωπος ασθενών κ.ο.κ.), οι οποίοι θα θέσουν ένα ερώτημα και θα περιγράψουν τις παθογένειες, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι. Ακούγοντας τα όσα έχουν να πουν, ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει τον λόγο στο τέλος περιγράφοντας αναλυτικά τι σκοπεύει να κάνει η ΝΔ την επόμενη τετραετία.

Η επόμενη προγραμματισμένη συζήτηση αφορά την Οικονομία και θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Κυριακή στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, έναν χώρο που είναι συνυφασμένος με το μήνυμα που θέλει να περάσει η ΝΔ για μείωση της ανεργίας. Ο στόχος είναι, επίσης, να γίνει και μια τρίτη θεματική εκδήλωση για τις τομές στο Κράτος, για την οποία αρχικά είχε κρατηθεί η 12η Μαΐου. Πλην όμως, ο ορισμός του ντιμπέιτ στις 10 Μαϊου αλλάζει τα πλάνα και μένει να φανεί, αν μπορεί να επαναπρογραμματιστεί.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική