Πολιτική

Εκλογές 2023: Μετά τον Δραγασάκη, και ο Τσακαλώτος λέει να κάνουμε συγκυβέρνηση ακόμα και ως δεύτερο κόμμα

Θετικός σε μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, εμφανίστηκε απόψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Νομίζω ότι μπορούμε να το επιδιώξουμε. Θα εξαρτηθεί από το πόσο κοντά είμαστε»… είπε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Επίλογος» και όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Τσίπρα ότι δεν θέλει την κυβέρνηση ηττημένων απάντησε: «Αμα έχουν τρία κόμματα 47% ή 48% τι ηττημένοι θα είναι; Εδώ έχουμε κυβερνήσεις με πολύ μικρότερα ποσοστά…. Εδώ τη ΝΔ δεν την πειράζει να κυβερνήσει μετά τις δευτερες εκλογές με 35% ή 36%».

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλάει στον

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Γιάννης Δραγασάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε σημειώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριστεί ενεργητικά τα συνταγματικά δικαιώματα, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψουν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Εννοούμε δηλαδή, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πάρει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα διερευνήσει την περίπτωση να υπάρξει κυβέρνηση. Δεν θα μείνουμε αδρανείς σε όλα τα ενδεχόμενα» ανέφερε  ο Γιάννης Δραγασάκης.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cs0jobq4deih)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε μάλιστα σε συνέντευξή του ότι σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο πρόεδρος του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την εντολή και θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, ακόμη και εάν είναι δεύτερο κόμμα!

«Εάν μπορώ να εκφράσω το πνεύμα του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου, για εμάς οι εκλογές είναι κρίσιμες, επιθυμούμε να αποφύγουμε σίριαλ εκλογών, άρα θα κάνουμε ότι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση» πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Attica tv.

Ερωτηθείς για το εάν θα μπορούσε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας να υπάρξει άλλος πρωθυπουργός από τον πρόεδρο του κόμματος ο κ. Δραγασάκης διευκρίνισε: «Εάν μιλάμε για κανονική κυβέρνηση και όχι ειδικού σκοπού, δεν υπάρχει περίπτωση να μπει άλλος πρωθυπουργός από τον επικεφαλής το κόμματος».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στις 10 Απριλίου στον τηλεοπτικό σταθμό STAR είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης με άλλο κόμμα, αν η παράταξη του δεν αναδειχθεί πρώτη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Εάν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση». «Λέω “όχι” σε κυβέρνηση ηττημένων», είχε αναφέρει και σημείωνε: «Είμαι κάθετος σε αυτό, εδώ δεν κάνουμε μπακαλική. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι προϋπόθεση για προοδευτική διακυβέρνηση είναι η νίκη στις εκλογές».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική