Πολιτική

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Μήνυμα αυτοδυναμίας με «φύλλο πορείας» σε υπουργούς και βουλευτές

Η πρώτη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες το βράδυ, στο κεντρικό δελτίο του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, ήταν μια ευκαιρία, ώστε ο πρωθυπουργός να θέσει ξεκάθαρα το διακύβευμα και το πλαίσιο για τις εκλογές του Ιουνίου. Παράλληλα, έστειλε και ξεκάθαρα μηνύματα με αποδέκτες τα στελέχη του κόμματος του και ειδικά τους πρωτοκλασάτους, λέγοντας ότι δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι καλό θα είναι ορισμένοι να…μην ράβουν υπουργικά κοστούμια, καθώς θα πέσουν θύμα του κυβερνητικού rotation.

«Η αυτοδυναμία της ΝΔ, η οποία θα προέκυπτε από αυτήν την κάλπη, πρέπει να επανεπιβεβαιωθεί, αλλά σε συνθήκες όπου ο πήχης της αυτοδυναμίας είναι πολύ πιθανόν, λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να έχουμε περισσότερα κόμματα στη Βουλή, να ανέβει», είπε με νόημα χθες ο πρωθυπουργός. Τι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης; Από τη στιγμή που είναι ρεαλιστικό σενάριο η πεντακομματική Βουλή να γίνει τουλάχιστον εξακομματική, ο ποσοτικός πήχης για τη ΝΔ ανεβαίνει. Συνεπώς, οι πολίτες που ψήφισαν με γνώμονα να είναι ο κ. Μητσοτάκης αυτοδύναμος και να έχει ελευθερία κινήσεων, θα πρέπει να επανεμφανιστούν στην κάλπη.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csun86jpp5ih)

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός «χτύπησε καμπανάκι» και σε πασοκογενείς ψηφοφόρους που μπορεί να παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη διαδικασία ανάταξης του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι μπορεί να μπλέξουμε ξανά σε περιπέτειες, αν η ΝΔ δεν είναι αυτοδύναμη, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει αλλάξει τη θέση του περί κυβερνητικών συνεργασιών και επιμένει στο να μην είναι ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός. Με απλά λόγια, όποιος κεντρώος ψηφοφόρος ψήφισε ΝΔ και θέλει κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα πρέπει να ξαναψηφίσει το κυβερνών κόμμα.


mitsotakis-3

«Γκάζια» σε υπουργούς και βουλευτές

Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, θέλησε να ξεκόψει τα σενάρια περί εφησυχασμού υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας με απόλυτο τρόπο ότι για την υπουργοποίηση τους σε δεύτερη κυβέρνηση της ΝΔ θα μετρήσει πολύ περισσότερο τι έκαναν στη δεύτερη κάλπη, παρά σε τι σειρά εξελέγησαν στην πρώτη.

«Αν νομίζουν κάποια στελέχη μας ότι έβγαλαν την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους εκλεγόμενοι πολύ καλά με σταυρό και τώρα μπορούν να κάτσουν να απολαύσουν την εκλογική τους νίκη και να μην συνταχθούν με το συλλογικό αγώνα, θα τους περιμένει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση μετά τις εκλογές, εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες», είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.

Τούτων δοθέντων, οι υπουργοί και οι βουλευτές του κόμματος θα πάρουν «φύλλο πορείας» για περιοδείες τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχουν επιμεληθεί τα γαλάζια στελέχη, θα καλυφθούν και οι 52 νομοί της χώρας με γαλάζια κλιμάκια, ενώ η παρουσία κάθε υπουργού σε συγκεκριμένη περιοχή θα έχει συγκεκριμένες στοχεύσεις. Ο Νίκος Δένδιας, για παράδειγμα, εκτιμάται ότι θα βρεθεί στον Έβρο, ενώ ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναμένεται να επισκεφθεί τους παραδοσιακά πασοκογενείς νομούς της Κρήτης. Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης αναμένεται να βρεθούν σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος, όπου το δεξιότερο στοιχείο είναι πιο έντονο, ενώ η Δόμνα Μιχαηλίδου αναμένεται να πάει σε νησιά των Κυκλάδων και ο Βασίλης Κικίλιας σε Ιόνια Νησιά και Δωδεκάνησα. Στο πρόγραμμα των περιοδειών θα ενταχθούν και άλλοι υπουργοί και υφυπουργοί (Ν. Κεραμέως, Σ. Ζαχαράκη, Γ. Καραγιάννης, Κ. Χατζηδάκης, Ν. Παπαθανάσης, Μ. Χρυσοχοϊδης, Σ. Πέτσας κ.α.), αλλά και πολλοί βουλευτές. Στόχος για τα γαλάζια κλιμάκια είναι ο εκάστοτε υπουργός να είναι 1-2 μέρες την εβδομάδα εκτός της εκλογικής του περιφέρειας, ενώ οι υποψήφιοι θα κληθούν να κάνουν και εκδηλώσεις στις οικείες τους περιφέρειες, σε άμεση συνεννόηση με το κόμμα.

Οι… ράφτες και το rotation

Με δεδομένη την αδιαμφισβήτητη πολιτική του κυριαρχία, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε, παράλληλα, να απαντήσει και στην… υπεραισιοδοξία ορισμένων για την κατάληψη θέσεων στα υπουργεία την επόμενη μέρα.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csunr55cyiox)

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική