Πολιτική

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης στο ντιμπέιτ: Μίλησε για το μέλλον, απέφυγε τις κόντρες και προεξόφλησε επαναληπτική κάλπη

Με τον αέρα του προπορευόμενου στην εκλογική κούρσα, αλλά και την πεποίθηση ότι οι πολίτες ψηφίζουν κατά βάση με κριτήριο τις προσδοκίες τους για το μέλλον, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε τις παρεμβάσεις του στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στις προγραμματικές εξαγγελίες της κυβερνητικής παράταξης για τη νέα τετραετία.

Ταυτόχρονα έδωσε το στίγμα των προθέσεων του που είναι η προσφυγή σε επαναληπτική κάλπη, όπως εμμέσως γνωστοποίησε προτείνοντας να αποσταλούν τα προγράμματα όλων των κομμάτων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ή στην Τράπεζα της Ελλάδος για να κοστολογηθούν ενόψει των δεύτερων εκλογών.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csisr9z9bipl)

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της τηλεμαχίας, ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε επιμελώς τις εντάσεις και τις αντιπαραθέσεις με τους άλλους αρχηγούς, με εξαίρεση ελάχιστες αιχμές για τις ασύστολες παροχές του ΣΥΡΙΖΑ. Απευθυνόμενος σχεδόν στο σύνολο των απαντήσεων που έδωσε προς τους πολίτες, αναγνώρισε επανειλημμένα λάθη που του καταμαρτυρήθηκαν, με αποκορύφωμα την παραδοχή ότι η υπόθεση των υποκλοπών άφησε σκιά στην διακυβέρνησή του.

Επέμεινε, ωστόσο, ότι τήρησε τις δεσμεύσεις με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές του 2019 και κράτησε τη χώρα ασφαλή εν μέσω μεγάλων κρίσεων.

Στο ερώτημα του Αντώνη Σρόιτερ για τον βαθμό που θα έβαζε ο ίδιος στον εαυτό του, απάντησε αρχικά ότι «ουδείς αλάθητος» για να συμπληρώσει ότι οι Έλληνες θα κρίνουν συνολικά το ισοζύγιο και αυτό θα αποτυπωθεί στο ποσοστό που θα πάρει η ΝΔ στις εκλογές.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csitxkl7vga1)

Στην κοινωνική Ελλάδα που οραματίζομαι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, επεσήμανε επαναλαμβάνοντας τους στόχους για οικονομική ανάπτυξη που θα επιτρέψει μείωση της ανεργίας κάτω από το 10% και αύξηση του μέσου μισθού στα 1500 ευρώ και του κατώτατου 950 ευρώ. Τόνισε ότι καλεί τους πολίτες να τον ξαναψηφίσουν επειδή έχει σαφές και ξεκάθαρο σχέδιο για το μέλλον της χώρας, για την Ελλάδα του 2027.

Συνέχεια στο Μarket Pass

Η ακρίβεια είναι παγκόσμιο πρόβλημα, ανέφερε ο πρωθυπουργός απαντώντας στο πρώτο ερώτημα που δέχθηκε από την Σία Κοσιώνη. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για την αναχαίτιση της, όπως το «καλάθι του νοικοκυριού» και το Market Pass, αλλά και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που είναι, όπως είπε, μόνιμες. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι τιμές βαίνουν μειούμενες και ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται.

Δεσμεύτηκε, πάντως, ότι «εφόσον επιμείνουν οι πληθωριστικές πιέσεις στα τρόφιμα θα εξεταστεί, στα πλαίσιο των δημοσιονομικών περιθωρίων, η επέκταση του Market Pass και για το δεύτερο εξάμηνο του 2023».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική