Πολιτική

Εκλογές 2023, Νίκη Κεραμέως: Σε τρία νομοσχέδια του υπ. Παιδείας αντέδρασε η Τουρκία, κανένα από αυτά δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «κλείσιμο του ματιού» στο τουρκικό προξενείο στη σκιά που έχουν προκαλέσει οι αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τον υποψήφιο του κόμματος στη Ροδόπη, κατηγόρησε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα η Νίκη Κεραμέως σε συζητήση για τις εκλογές του Ιουνίου.

Όπως σημείωσε η πρώην υπουργός Παιδείας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έφερε τρία νομοσχέδια σε θέματα που αφορούσαν την μουσουλμανική μειονότητα και για τα οποία υπήρξε αντίδραση από την Τουρκία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίζει κανένα από αυτά.

«Έχουμε φέρει τρεις ρυθμίσεις. Έχουμε φέρει νομοσχέδιο για τις Μουφτείες, αντέδρασε η Τουρκία. Έχουμε φέρει νομοσχέδιο για τα Βακούφια της Ρόδου και της Κω, αντέδρασε η Τουρκία. Και έχουμε φέρει νομοσχέδιο για τα Ιεροσπουδαστήρια. Και στα τρία αντέδρασε η Τουρκία. Μαντέψτε τι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν τα ψήφισε» είπε η κυρία Κεραμέως στον Δημήτρη Τζανακόπουλο που συμμετείχε στη συζήτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Φυσικά. Γιατι θεωρούμε ότι δεν επιλύουν τα προβλήματα της μειονότητας» απάντησε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Βλέπουμε ένα-ένα τα παραδείγματα όπου κάποιοι “κλείνουν το μάτι” στο τουρκικό προξενείο» σχολίασε η Νίκη Κεραμέως για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική