Πολιτική

Εκλογές 2023 – Νίκος Ανδρουλάκης: Φόρο στα μερίσματα 10% πάνω από 50.000 -15% πάνω από 100.000

Διευκρινίσεις για την φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Ανδρουλάκης ερωτήθηκε για τις φορολογικές προτάσεις του κόμματος του και έδωσε σειρά απαντήσεων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Ουδέποτε δήλωσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή το πρόγραμμά μας για φόρο στα κέρδη. Είπαμε ότι θεωρούμε ότι ο φόρος στα μερίσματα πρέπει να είναι 5% όπως είναι σήμερα ως τις πρώτες 50.000. Από τις 50.000 έως τις 100.000 10% και πάνω από τις 100.000 15%».

Τόνισε ότι -όντας ευρωβουλευτής επί χρόνια- «γνωρίζω καλά το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο», σημειώνοντας ότι αυτή η συζήτηση «δεν θα γίνει με όρους επικοινωνιακού ολοκληρωτισμού που επιβάλλει η ΝΔ», την οποία κατηγόρησε ότι προωθεί το «ουγγρικό μοντέλο». Ο ίδιος επισήμανε ότι «θέλουμε να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητάει να «φορολογηθούν τα υπερκέρδη τραπεζών, παραγωγών ενέργειας και προμηθευτών», συμπληρώνοντας ότι «δεν είμαστε τιμωρητικοί για το επιχειρείν. Δίκαιη φορολόγηση σημαίνει ισχυρό κοινωνικό κράτος».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική