Πολιτική

Εκλογές 2023 – Ντιμπέιτ: Η γκλίτσα του ΚΚΕ για τον Τσίπρα και η Παναγία γκέισα – Οι 7 ατάκες από την τηλεμαχία των αρχηγών

Πολιτικό αλλά και… παραπολιτικό διάλογο παρήγαγε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα μετά από σχεδόν τρεις ώρες διάρκειας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σε ένα αυστηρό και προκαθορισμένο πλαίσιο μονολόγων, ωστόσο δεν έλειψαν και «λοξοδρομήσεις» ή «παραθυράκια» αφού βρήκαν τρόπους να απευθυνθούν ο ένας στον άλλον δίχως να παραβιάσουν τους κανόνες. Οι απόπειρες αυτές παρήγαγαν και «ατάκες» οι οποίες και έμειναν από το σύνολο της τηλεμαχίας.

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας ξύνεται στη γλίτσα του τσοπάνη με την «προοδευτική διακυβέρνηση»

Από τις χαρακτηριστικότερες φράσεις της τηλεμαχίας ήταν η προσπάθεια του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, να αντικρούσει το… φλερτ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έτεινε χείρα φιλίας προς το ΚΚΕ για ενδεχόμενη συνεργασία λέγοντας πως «τρίβεται στη γκλίτσα του τσοπάνη». «Να μην ξύνεται ο κ. Τσίπρας στην γκλίτσα του τσοπάνη γιατί το τελευταίο προεκλογικό διάστημα ξύνεται πολύ στην γκλίτσα του τσοπάνη όταν απευθύνεται στο ΚΚΕ για την προοδευτική κυβέρνηση «μούφα»» είπε χαρακτηριστικά. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα ο οποίος επαναφέροντας την δέσμευσή του για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια είπε απευθυνόμενος στο ΚΚΕ «ξανασκεφτείτε το λοιπόν αν θα στηρίξετε κύριε Κουτσούμπα».

Δείτε βίντεο:

Η «μπηχτή» για Ανδρέα Παπανδρέου και Χαρίλαο Φλωράκη

Για ακόμη μία φορά κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρθηκε, εμμέσως αυτή τη φορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση της Ράνιας Τζίμα για τη νέα γενιά είπε πως οι νέοι δεν θα πρέπει να αναπολούν (δείχνοντας τον κ. Τσίπρα) τον Ανδρέα Παπανδρέου, ή τον Χαρίλαο Φλωράκη, αλλά να μαθαίνουν από το παρελθόν και να στοχεύουν στο μέλλον. Όπως είπε, «η νέα γενιά ξέρει τι θέλει, ξέρει τι ζητάει, έχει γνώση και πείρα αρκετή, γιατί έζησαν οι μικρότεροι την πανδημία. Πρόσφατα βγήκαν στους δρόμους με συνθήματα για την τραγωδία στα Τέμπη. Της λέμε να πάει να ψηφίσει. Η αποχή δεν είναι αντισυστημική ψήφος. Κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη».

Δείτε βίντεο:


Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική