Πολιτική

Εκλογές 2023 – Ντιμπέιτ: Το στούντιο που θα γίνει η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών

Στην απόφαση να γίνει ένα ντιμπέιτ στην κρατική τηλεόραση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη 10 Μαΐου και ώρα 21:00, κατέληξε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου (29/4) υπό την προεδρία της Υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ο δημοσιογράφος, κοινής αποδοχής και μέλος της ΕΣΗΕΑ που θα συντονίσει την αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, να είναι ο Γιώργος Κουβαράς.

Παράλληλα, μία ξενάγηση, με παρουσιαστή τον Ερμή (έναν δημοσιογράφο εικονικής πραγματικότητας), στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ, περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, η επίσκεψη των δημοσιογράφων στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023.

Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, οι καλεσμένοι της ΕΡΤ ξεναγήθηκαν στο νέο newsroom της δημόσιας τηλεόρασης και παράλληλα είδαν το υπερσύγχρονο Στούντιο 4, το οποίο θα φιλοξενήσει το ντιμπέιτ την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά και τη βραδιά των εκλογών.

Δείτε φωτογραφίες


stoudio-debate1


stoudio-debate2

Η θεματολογία του ντιμπέιτ

Η θεματολογία της τρίωρης τηλεμαχίας θα χωρίζεται σε 5 ενότητες.

Πιο αναλυτικά:

1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν σε μία σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική