Πολιτική

Εκλογές 2023 – Ο Δρίτσας μιλάει για ανταλλακτική οικονομία και ο Χατζηδάκης τον ρωτάει: «Δηλαδή σου δίνω αλεύρι, μου δίνεις τυρί»;

Αντιπαράθεση για τα… τοπικά νομίσματα είχαν σε τηλεοπτική συζήτησή τους εν όψει των εκλογών ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζιδάκης, με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τις θέσεις των «53+» για τοπικά νομίσματα, για να διερωτηθεί: «Πόσο σοβαρό και αξιόπιστο μπορεί να είναι αυτό το κόμμα, που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα;».

Από την πλευρά του, ο κ. Δρίτσας επιχείρησε να εξηγήσει ότι «υπάρχει μία πρακτική, στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, που σε περιφέρειες που έχουν μείνει πίσω,  έχει επινοηθεί μία ανταλλακτική οικονομία», υποστηρίζοντας μάλιστα, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον κ. Χατζηδάκη, ότι «αυτό γίνεται στη Γερμανία και στη Σκανδιναβία». 

«Δηλαδή σου δίνω αλεύρι, μου δίνεις τυρί;» τον ρώτησε ο κ. Χατζηδάκης, για ν’ απαντήσει ο κ. Δρίτσας: «Όχι αλεύρι, αυτά ήταν στα χωριά μας», με τον υπουργό Εργασίας να παρατηρεί: «Έτσι έχω μάθει εγώ την ανταλλακτική οικονομία».

Όταν, δε, ο κ. Χατζηδάκης παρατηρεί ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά συμφωνεί και «εκθειάζει» ουσιαστικά την ιδέα του τοπικού νομίσματος, ο κ. Δρίτσας δίνει το… τελειωτικό χτύπημα: «Μα, γιατί να με βρίσκει σύμφωνο; Δεν μπορώ να έχω γνώμη καν».


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τον λόγο και επισήμανε ότι τα εναλλακτικά νομίσματα εφαρμόζονται σε αναπτυγμένες χώρες, όπως και η Γερμανία. Έχει δημιουργηθεί μια ανταλλακτική οικονομία είπε, για να σχολιάσει ο κ. Χατζηδάκης, «δηλαδή στο δίνω αλεύρι, μου δίνεις τυρί;».

Ο κ. Δρίτσας παραδέχτηκε τελικά ότι «δεν μπορεί να έχει γνώμη καν» για το ζήτημα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική