Πολιτική

Εκλογές 2023 – Ο Τσίπρας ήξερε: «Τέσσερα χρόνια τώρα μας μετράνε στο 20%» – Δείτε βίντεο

Επίγνωση του γεγονότος ότι οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά της τάξεως του 20%, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας, φαίνεται να είχε, παραμονές των εκλογών της 21η Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας. Αμφισβητούσε, ωστόσο, όπως φαίνεται σε σχετική συνέντευξη, τα ευρήματα αυτά των δημοσκοπήσεων.

«Θεωρώ ότι θα υπάρξει μια διάψευση των μετρήσεων σε πολύ μεγάλο βαθμό, γιατί ξέρετε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει πάνω από 30% σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012 και μετά. Και ξαφνικά, ενώ στην ήττα του πήρε 32%, έγινε ένα κόμμα του 20%. Για τέσσερα χρόνια το μετράνε στο 20%» σημείωσε ειδικότερα ο κ. Τσίπρας, την Πέμπτη 18 Μαΐου, μιλώντας στο in.gr.

Δείτε βίντεο:


Αλέξης Τσίπρας για το 20%

«Και τώρα θα ξαναγίνει ένα κόμμα του 30%. Αυτό θα είναι η πρώτη μεγάλη διάψευση» πρόσθεσε για την παρουσίαση του κόμματός του στις δημοσκοπήσεις.  Όταν, δε, ρωτήθηκε για τη χαμηλή δημοσκοπική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ,  σχολίασε τα εξής: «Κυριακή κοντή γιορτή».

Προέβαλε, μάλιστα, το παράδειγμα των τουρκικών εκλογών ως δηλωτικό αποτυχίας των δημοσκοπήσεων να προβλέψουν τα εκλογικά αποτελέσματα. «Διότι είδαμε και κάποιους που προέτρεξαν να βγάλουν νικητή τον Κιλιντσάρογλου στην Τουρκία και ήρθε το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι μετρήσεις είναι μετρήσεις, η κάλπη είναι κάλπη» τόνισε ο κ. Τσίπρας χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών, η Νέα Δημοκρατία έλαβε 40,79% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 20,07%, δηλαδή έμεινε 20,72 μονάδες πίσω από το κυβερνών κόμμα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική