Πολιτική

Εκλογές 2023: Ο Ζαχαριάδης έγινε… Κατσιφάρας και μίλησε για θυρωρούς

Ο Κώστας Ζαχαριάδης δεν κατάφερε να εκλεγεί με το ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια της ισχυρής συρρίκνωσής του στα ποσοστά των εκλογών 2023.  Μένοντας πλέον εκτός του Βουλής, μίλησε σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΪ με μια δήλωσε που παραπέμπει για ακόμα μια φορά στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Γιώργο Κατσιφάρα, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Ζαχαριάδης παραδέχτηκε με δηλώσεις του την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας «εμάς ο στόχος μας είναι η συσπείρωση, η ανάταξη του κόμματος και η ανάταξη του χώρου. Ιδίως σε τέτοιες σκληρές και δύσκολες στιγμές, πρέπει να περιφρουρήσουμε τη διαδικασία, τη συλλογικότητα και πάνω από όλα, τη συντροφικότητα».

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Ζαχαριάδης στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα: «Πολλούς από εμάς, δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας αν δεν ήταν ο Τσίπρας. Στη δική μου περίπτωση, ισχύει απολύτως, όπως και σε πολλούς ακόμα. Όταν ένα κόμμα, ένας χώρος, βρίσκεται σε δυσκολία, εμείς που είμαστε από μικρά παιδιά σε αυτή την υπόθεση και το πονάμε αυτό το κόμμα, θα το στηρίξουμε».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csslswfggl4p)

Η ιστορία με τον Κατσιφάρα, τον Παπανδρέου και τους «θυρωρούς»

Σε μια εποχή με εσωκομματικά προβλήματα για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, σε κύκλους του Κινήματος υπήρχαν αρκετοί που διαφωνούσαν με την πολιτική και την τακτική του προέδρου εκείνη τη περίοδο. Σε μια συζήτηση τότε, ένας από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είπε προς κάποιον που διαφωνούσε με τον πρόεδρο: «Αντε ρε σεις, αν δεν ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν θα σας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας σας». 

Από εκεί, το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κατσιφάρας έπιασε το… βάθος της κουβέντας και το έκανε σημαία αμέσως με μαεστρία. Ο Κατσιφάρας, εκτός από βουλευτής της Α’ Αθηνών διετέλεσε στην πορεία του  Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Υπουργός Εμπορίου, Υφυπουργός Αθλητισμού‎, Υφυπουργός Εμπορίου‎ και Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική