Πολιτική

Εκλογές 2023: Ο Ζουράρις είχε πει «ναι» στην ψήφο των 17άρηδων και τώρα την χαρακτηρίζει «εξωφρενική» – Δείτε βίντεο

Αυτό που είχε υπερψηφίσει το 2016, το «δικαίωμα του εκλέγειν» σε όσους έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους,  έφτασε… να αμφισβητεί σήμερα ο Κώστας Ζουράρις, χαρακτηρίζοντας «εξωφρενικό» το γεγονός πως η ψήφος η δική του είναι ίση με την ψήφο ενός άγουρου 17αρη.

Το σχετικό νομοσχέδιο για την ψήφο των 17αρηδων είχε τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2016, με τον πρώην υφυπουργό Παιδείας να ψηφίζει «ναι».


Ο Ζουράρις υπερψηφίζει την ψήφο στους 17αρηδες

Νωρίτερα σήμερα, ωστόσο, τοοθετήθηκε για την ισότητα ψήφου, χαρακτηρίζοντας «εξωφρενικό» το γεγονός πως η ψήφος η δική του είναι ίση με την ψήφο ενός άγουρου 17αρη.

Η τοποθέτηση Ζουράρι στον ΑΝΤ1 έγινε μέσω συζήτησης που είχε στο παρελθόν με την κόρη του για το τι είναι Δημοκρατία όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

«Αφού της είπα είναι το ένα, το άλλο, το τρίτο, της λέω “είσαι 17 ετών και εγώ είμαι αυτός που είμαι. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει η ψήφος η δίκη σου, είναι ίση με τη δική μου; Ε, αυτό είναι Δημοκρατία. Αυτό το εξωφρενικό. Μόνο έτσι γίνεται Δημοκρατία. Αν δεν γίνεται έτσι, παύει να είναι Δημοκρατία» είπε αρχικά ο Κώστας Ζουράρις.

Στην ερώτηση αν επιμένει στον χαρακτηρισμό «εξωφρενικό» ο Κώστας Ζουράρις επέμεινε λέγοντας «βεβαίως είναι εξωφρενικό γιατί πρέπει να διοικείς μια χώρα, με τη μόρφωση τη δική μου και την πείρα τη δίκη μου δεν μπορεί να εξισούται με το άγουρο. Είναι εξωφρενικό και το μόνο νόμιμο γιατί αν δεν ήταν ίση η ψήφος της άγουρης κόρης μου με τη δική μου δεν θα ήταν Δημοκρατία. Γι’ αυτο στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε η κλήρωση άρα δεν διοικούσαν οι άριστοι, οι αριστοκράτες, οι δημογέροντες αλλά όλοι εκ περιτροπής».

Δείτε βίντεο:


Κώστας Ζουράρις: Εξωφρενικό ότι η ψήφος μου ως έμπειρου είναι ίση με την ψήφο του άγουρου

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική