Πολιτική

Εκλογές 2023: Ποια είναι η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου που βρίσκεται στην έκτη θέση του Επικρατείας τη ΝΔ

Στην έκτη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε τη Νεφέλη Χατζηιωαννίδου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός το έργο της αφορά τη συμμετοχή των γυναικών. «Με μια νέα πλατφόρμα επικοινωνίας ανέδειξε θέματα και η συμμετοχή της επιβραβεύει την συμμετοχή και άλλων στην κοινωνία των πολιτών. Έχεις προτάξει μέσα από την πλατφόρμα σου τόσες και τόσες ευκαιρίες και χαίρομαι που έχουμε τη δυνατότητα αυτή την προσήλωσή τους για το πώς θα κάνουμε πράξεις τις πολιτικές ισότητας», ανέφερε για την ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, μετά την ανακοίνωση του ονόματός της ανέφερε: «Το άγχος μου είναι μεγάλο γιατί απέχω και δεν έχω σχέση με τον χώρο της πολιτικής. Μεγαλώνω δύο παιδιά που θέλω να τα δω σε αυτή τη χώρα. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και θα την ανταποδώσω με ουσιαστικό έργο».


Παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Ποια είναι η Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου σπούδασε Οικονομικά και συνέχισε με μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία.


nefeli_mesa

Το 2013 ίδρυσε την πρώτη της κοινωνική επιχείρηση “Code it Like a Girl” που στόχο είχε την εκπροσώπηση των γυναικών σε τεχνολογικούς κλάδους.

Η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου ασχολείται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα τα τελευταία 8 χρόνια. Η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου είναι ιδρύτρια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, «Υπέροχες Γυναίκες», μιας διαδικτυακής κοινότητας, η οποία αριθμεί πάνω από 35.000 μέλη.

Συνεργάζεται και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε οργανισμούς και νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα και είναι μέντορας σε διεθνή και ελληνικά προγράμματα επιχειρηματικότητας.

Έχει δημιουργήσει προγράμματα που αφορούν το προσφυγικό και τη γυναικεία ενδυνάμωση. Τον Οκτώβριο η Μαρία Νεφέλη έγινε μία από τις είκοσι κοινωνικές επιχειρηματίες στην Ευρώπη, που μπήκαν στο πρόγραμμα της Women Act Europe.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική