Πολιτική

Εκλογές 2023: «Πρεσινγκ» Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – Ταυτίζει τον Ανδρουλάκη με τον Τσίπρα

Συνέχεια στην «επίθεση φιλίας» προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που μπορεί να μην απέχουν πολύ… ψυχικά από τη ΝΔ δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέχεια της απόφασης να κόψει τις δυνητικές γέφυρες συνεργασίας του κυβερνώντος κόμματος με τη Χαριλάου Τρικούπη, ακόμα και αν βγαίνουν τα κουκιά μετά τις εκλογές της Κυριακής. Στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές και με δεδομένη τη βούλησή του για ένα όσο το δυνατόν πιο ισχυρό ποσοστό της ΝΔ σε λίγες μέρες, ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν ψηφίσει ξανά ΝΔ, να το πράξουν για πρώτη φορά αυτή την Κυριακή.

Ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης διαχωρίζει τον κ. Ανδρουλάκη από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι διότι, σύμφωνα με όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη συμφωνούν σε κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης του, ενώ δεν αποστρέφονται και τον ίδιο ως πρωθυπουργό. Με άλλα λόγια, υπάρχει μια “μαγιά” δυνητικής σύμπλευσης. Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Μητσοτάκης θα εντείνει το πολιτικό του άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους αυτούς, διαμηνύοντας, παράλληλα, ότι οι στρατηγικές επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη τον φέρνουν πιο κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μονομέτωπος αγώνας»

Χθες από το Ηράκλειο, την πατρίδα και εκλογική περιφέρεια του Νίκου Ανδρουλάκη μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για “μονομέτωπο” αγώνα εις βάρος του, λέγοντας ότι αυτό είναι το σημείο τομής του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός, όμως, επέμεινε ότι αυτό είναι κόντρα στη βούληση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι αυτοί συναντήθηκαν με τη ΝΔ τα τελευταία χρόνια στη μάχη κατά του λαϊκισμού, στη μάχη να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη, αλλά και σε υποθέσεις όπως η Novartis. Ο κ. Μητσοτάκης, δε, υποστήριξε ότι αυτοί οι ψηφοφόροι προβληματίζονται όταν βλέπουν ότι μπορεί να επιστρέψουν “από το παράθυρο ο κ. Τσίπρας και η παρέα του”. “Θα το σκεφτούν 2 και 3 φορές. Η θέση τους δεν είναι με τον τοχοδιωκτισμό, αλλά με τον υπεύθυνο πατριωτισμό και τον δημιουργικό εκσυχρονισμό που εκφράζει η πλατιά και πατριωτική κοίτη της ΝΔ”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης με νόημα, προβάλλοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως “σκιάχτρο”, με δεδομένα τα έντονα “αντι-ΣΥΡΙΖΑ” χαρακτηριστικά που έχει ικανό μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Είναι επί της ουσίας αυτό που πολλές φορές έχει πει ο κ. Μητσοτάκης, “ψηφίζεις Ανδρουλάκη και μπορεί να σου βγει Τσίπρας“. Αυτό υποστηρίζεται, κατά τον κ. Μητσοτάκη, και από μια σειρά επιλογές που κάνει η Χαριλάου Τρικούπη, με κυβερνητικά στελέχη να επικαλούνται τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμια, αλλά και για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Αναξιόπιστος

Η κυβέρνηση, παράλληλα, συνεχίζει και στη γραμμή που χάραξε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης την Κυριακή στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε. Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος συντήρησε την “καραντίνα”, στην οποία ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να βάλει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. “Λένε κάποιοι ότι ίσως μετά τις εκλογές ο κ. Ανδρουλάκης υποχωρήσει και δει διαφορετικά τα πράγματα. Και τότε, δηλαδή, θα γίνει -αίφνης- αξιόπιστος ένας συνομιλητής που θα έχει αλλάξει τις βασικές θέσεις του μέσα σε 24 ώρες; Και ποια εγγύηση θα παρέχει ότι την επομένη δεν θα αλλάξει πάλι γνώμη; Ή, πόσο ενιαία μπορεί να προβλεφθεί στο μέλλον η στάση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας η οποία άγεται και φέρεται σε διαφορετικές τοποθετήσεις κάθε τόσο;”, διερωτήθηκε χθες με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική