SelectedΠολιτική

Σαμαράς: Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της πατριωτικής ευθύνης-Απόλυτη προτεραιότητα το δημογραφικό

Την πεποίθηση ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα σημάνει την εκτόξευση της ανάπτυξης της oικονομίας μας εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε συγκλονιστική την εκλογή του Φρέντυ Μπελέρη ως δημάρχου της Χειμάρρας και επέμεινε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της πατριωτικής ευθύνης και ότι ουδέποτε θα συζητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στέλνοντας κατ αυτόν τον τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα σε όποια ηγεσία προκύψει στην Τουρκία μετά το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 28ης Μαΐου.

Σαμαράς: Η κυβέρνηση έδρασε άμεσα και ενίσχυσε τον Έβρο

Μιλώντας για την κρίση στον Έβρο, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Εγινε απόπειρα εισβολής στην πατρίδα μας. Από οργανωμένους λαθρομετανάστες που έστειλε η Τουρκία. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έδρασε άμεσα. Ενίσχυσε στρατιωτικά τον Εβρο. Διεθνοποίησε την απόπειρα εισβολής. Και πέτυχε την υπαναχώρηση της Τουρκίας. Αλλά, είχε δίπλα της, και πάλι, τον Ελληνικό λαό. Ολους εσάς. Πρώτα από όλα Στρατό κι Αστυνομία! Κι ακόμα, τους Εθνοφύλακες και τους Συνοριοφύλακες, τους Ειδικούς Φρουρούς, τους απλούς πολίτες».

«Και πετύχαμε. Θυμίζω, όμως, οτι όταν αποφάσισα, ως πρωθυπουργός, την κατασκευή του φράκτη στον Εβρο, είχα απέναντί μου τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος και για τον φράκτη και για τους λαθρομετανάστες και για την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας στο Αιγαίο, από το Λιμενικό μας»

«Σήμερα η κυβέρνησή μας τον τελειώνει τον φράκτη. Και ας προσπάθησε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ να το εμποδίσει στην Ευρώπη! Αλλά, ευτυχώς, οι “σύντροφοι ηττήθηκαν”. Γιατί κάθε πολιτική απόφαση πρέπει και να υπηρετεί και να εμπνέει τον λαό, που είναι πάντοτε ο υπέρτατος κριτής. Είναι αυτός ο λαός που στην υπόθεση των Σκοπίων τιμώρησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ περιφρόνησε τα εκατομμύρια. Ελληνες που διαδήλωναν για τη Μακεδονία», πρόσθεσε.

Σαμαράς: Εθνικά επικίνδυνη συμφωνία των Πρεσπών

Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε: «Ακόμη και την άθλια σκευωρία της Νοβάρτις χρησιμοποίησαν για να περάσουν την εθνικά επικίνδυνη συμφωνία των Πρεσπών. Κι όλους εμάς που αντισταθήκαμε, ακόμα και τον Μίκη Θεοδωράκη, μας λοιδορούσαν ως “Μακεδονομάχους”… Δεν κατάλαβαν ότι για εμάς ήταν τίτλος τιμής! Ούτε και κατάλαβαν τις επιπτώσεις αυτής της συμφωνίας. Κι όχι μόνον τις συνεχείς προκλήσεις των Σκοπιανών σε βάρος μας. Δεν μπόρεσαν ούτε καν να προβλέψουν τους μεγάλους τριγμούς που έφεραν στα Βαλκάνια» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως τη «μεγαλύτερη μάχη» αυτή που δίνει η χώρα για να φέρει την επενδυτική βαθμίδα. «Τότε θα γίνει η μεγάλη εκτόξευση της Ανάπτυξης, με νέες θέσεις εργασίας. Θα με ρωτήσετε, και με το δίκιο σας: Αντώνη, “όλα καλά, όλα ανθηρά”; Απαντώ ευθέως: Οχι! Δεν είναι όλα τέλεια. Αλλά, Ναι! Είναι καλύτερα! Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση, σε όλα τα επίπεδα, απ’ ότι ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η αλήθεια! Κι αυτή είναι μια συγκρίσιμη πραγματικότητα. Είναι ένα καθαρό κριτήριο επιλογής ψήφου».

Σαμαράς: Η κυβέρνηση δεν δίστασε να παραδεχτεί λάθη και να τα διορθώσει

«Η κυβέρνηση δεν δίστασε και λάθη να παραδεχτεί αλλά και να τα διορθώσει. Τα κατάφερε; Τις περισσότερες φορές, ναι! Αυτή είναι η αλήθεια! Κι όσες φορές χρειάστηκε, πολλοί βουλευτές μας, με τις παρεμβάσεις, τους κινητοποίησαν την κυβέρνηση, διόρθωσαν λάθη.» είπε αναφερόμενος στην κυβέρνηση.

«Κι όταν απαιτήθηκε μίλησα κι εγώ, δημόσια και με παρρησία… Κι εδώ είμαστε, και θα είμαστε κι αύριο! Για το συμφέρον των πολλών! Για την Πατρίδα και τον Λαό! Γιατί αυτή είναι η δύναμη της Παράταξής μας: το Εθνικό και το Λαϊκό συμφέρον! Αυτό υπηρετούμε! Αταλάντευτα και μόνο! Τελεία και παύλα!».

Σαμαράς: Απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να είναι το Δημογραφικό

Απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να είναι το Δημογραφικό. Το ξέρουμε, το βλέπουμε. Κάθε δεκαετία ο πληθυσμός μας μειώνεται. Τα νέα ζευγάρια, κι όχι μόνο, δυσκολεύονται να κάνουν Οικογένεια με παιδιά. Διστάζουν. Φοβούνται.

Απαιτούνται δραστικές λύσεις. Είναι αδύνατον, για παράδειγμα, ναπαραμείνει όπως είναι το θέμα της στέγης. Απαιτείται ευρηματική και γενναία παρέμβαση της Πολιτείας. Είμαστε στις 10 χώρες με τη χειρότερη φορολογία σε οικογένειες με δυο παιδιά στον κόσμο. Φορολογούμε με 34% !

Οφείλουμε να δούμε το πώς κάποιες χώρες της Ευρώπης δίνουν υψηλά και άτοκα δάνεια. Να δώσουμε εκτάσεις δωρεάν και δίχως φορολόγηση των οικογενειών. Υπάρχουν πολλές λύσεις ! Και πάντως, δεν είναι λύση του δημογραφικού μας προβλήματος η εύκολη χορήγηση της ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες. Αυτό δεν είναι σοβαρή πολιτική σοβαρής χώρας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected