Πολιτική

Εκλογές 2023: Σήμερα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «μνήμες» από την πανδημία στο Επικρατείας

Με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος ανά νομό ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος προετοιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις εθνικές εκλογές, σηματοδοτώντας την ετοιμότητα του κόμματος για την τελική προεκλογική ευθεία.

Άρωμα… Ivy League

Στοχεύοντας στην πρωτιά με «ευρεία διαφορά», η Κουμουνδούρου παρουσίασε χθες αφενός το «Κυβερνητικό Πρόγραμμά» της και αφετέρου το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπου συγκέντρωσε τα «βαριά βιογραφικά» των στελεχών της. Επικεφαλής του τέθηκε ο Όθωνας Ηλιόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής και Κλινικός Ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center, ερχόμενος κατευθείαν από την… Ivy League, δηλαδή από ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του πλανήτη.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cs8jsiavim3t)

Ο κ. Ηλιόπουλος εντάχθηκε αρχικά σε έναν πολύ στενό κύκλο συνομιλητών του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα κατά το διάστημα της πανδημίας, προκειμένου να ανταλλάσσουν απόψεις σε καθημερινή βάση για την εξέλιξή της, αλλά και τις προτάσεις που ανά πάσα στιγμή έκριναν πως πρέπει να καταθέτουν. Στην ίδια «ομάδα πανδημίας» του κ. Τσίπρα συμμετείχαν η Αθηνά Λινού, προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ και υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, ο Αθανάσιος Τσακρής, υποψήφιος στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με κεντροδεξιές καταβολές, αλλά και ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, υποψήφιος πλέον στην Α’ Θεσσαλονίκης, προερχόμενος από τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η «ομάδα πανδημίας», όπως αποκαλείται σχηματικά στο εσωτερικό του κόμματος, αντικατοπτρίζει την βούληση της Κουμουνδούρου να πλαισιώσει τις κομματικές λίστες της με πρόσωπα «υψηλής προστιθέμενης επιστημονικής αξίας» (όπως για παράδειγμα η Νατάσα Ρωμανού και ο Στέφανος Κασσελάκης) απαντώντας παράλληλα και στα επιχειρήματα περί αριστείας, της ΝΔ.

Αναλυτικά, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

Όθωνας Ηλιόπουλος

Ελενα Ακρίτα

Ευάγγελος Αποστολάκης

Ποπη Τσαπανίδου

Μιχαλης Καλογήρου

Τζένη Λειβαδαρου

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική