Πολιτική

Εκλογές 2023 – Σκέρτσος: Το ΠΑΣΟΚ έχει κόψει κάθε γέφυρα με τη ΝΔ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πυξίδα και έχει κόψει κάθε γέφυρα συνεννόησης με τη Νέα Δημοκρατία ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος ο οποίος μίλησε σήμερα 1/5 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και ρωτήθηκε για την πιθανότητα συνεργασίας της ΝΔ με το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη.

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε πως το κόμμα με τις δηλώσεις του προέδρου του έχει «κλείσει» την πόρτα της συνεργασίας με τη ΝΔ.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, βρίσκεται μεταξύ δύο μεγάλων κομμάτων, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσε ο κος Ανδρουλάκης να δείξει ότι πιστεύει πραγματικά στις συνεργασίες. Δεν το έχει κάνει, δεν έχει έρθει σε επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος του απηύθυνε πρόσκληση να βρεθούν. Οι συνεργασίες χρειάζεται να έχουν ένα στοιχείο καλής χημείας και ένα προγραμματικό πυλώνα. Το ΠΑΣΟΚ, πιστεύω, δεν έχει δείξει πυξίδα αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι «η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται να κάνει άλματα από μία κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό, ο οποίος θα είναι αποφασιστικός, τολμηρός και όχι δέσμιος και αιχμάλωτος ατέρμονων διαπραγματεύσεων με κόμματα και πολιτικά στελέχη που δεν ξέρουν τι θέλουν».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει κόψει κάθε γέφυρα. Έχει πει ότι δεν συνεργάζεται με τον κ. Μητσοτάκη. Πως μπορούμε να κάνουμε συζήτηση για συνεργασία με ένα κόμμα που είναι τρίτο στις δημοσκοπήσεις και δεν αποδέχεται τον αρχηγό του πρώτου κόμματος να είναι ο πρωθυπουργός; Δεν γίνεται πουθενά αυτό στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

«Η χώρα χρειάζεται σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση»

Ο Άκης Σκέρτσος υπογράμμισε πως στόχος της ΝΔ στις εκλογές είναι η αυτοδυναμία, τονίζοντας πως η κυβέρνηση την τελευταία τετραετία ήρθε αντιμέτωπη με πολλές κρίσεις.

«Η πρότασή μας είναι καθαρή. Λέμε ότι η χώρα εν μέσω σοβαρών κρίσεων χρειάζεται σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αυτή αντιμετώπισε με μεγάλη επάρκεια όλες τις κρίσεις, υγειονομική και ενεργειακή. Αυτό πιστεύουμε πως χρειάζεται η χώρα για να κάνει άλματα προς τα μπροστά».

«Η ψήφος ανήκει στα χέρια των πολιτών. Έχουμε αυτοπεποίθηση στο πρόγραμμά μας και θα σεβαστούμε την ψήφο των πολιτών. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι οι πολίτες θα μας επιβραβεύσουν και ότι δεν θα παίξουν την τύχη της χώρας στα ζάρια», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική