Πολιτική

Εκλογές 2023: Στο 48,76% η συμμετοχή έως τις 16:30 – Στις 19:00 κλείνουν οι κάλπες

Ομαλά εξελίσσεται από τις επτά το πρωί της Κυριακής η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα με τις κάλπες να κλείνουν σε περίπου δύο ώρες, στις επτά το απόγευμα.

Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Στο μεταξύ η πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν όλοι ασκήσει το εκλογικό τους δικαιώματο μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

«Η συμμετοχή η καλύτερη επιβεβαίωση για τη Δημοκρατία», δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι  «θα ξημερώσει μία ακόμη καλύτερη μέρα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Κυψέλη όπου ψήφισε τόνισε ότι «η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια του λαού μας». Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στο Αρκαλοχώρι και επεσήμανε ότι «ήρθε η ώρα του κυρίαρχου λαού».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος ψήφισε στη Λαμία «ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα, τον καλούμε να ψηφίσει ΚΚΕ».  Τέλος ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης από το Πέραμα όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα κάλεσε τους πολίτες να μην απέχουν ενώ τους προέτρεψε να ψηφίσουν ακόμη και «λευκό».

Κατερίνα Σακελλαροπούλου – «Η συμμετοχή η καλύτερη επιβεβαίωση για τη Δημοκρατία»

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε στο 104ο εκλογικό τμήμα, στο 44o δημοτικό σχολείο Αθηνών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η συμμετοχή θα είναι η καλυτερη επιβεβαίωση για τη Δημοκρατία» ήταν το μήνυμα που έστειλε λίγο αφότου ψήφισε.

Μητσοτάκης: «Θα ξημερώσει μία ακόμη καλύτερη μέρα» – Ψήφισε με τα παιδιά του στην Κηφισιά

Την σιγουριά του πως αύριο θα ξημερώσει μία καλύτερη ημέρα εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κηφισιά, όπου και βρέθηκε μαζί με τον εορτάζοντα γιο του Κωνσταντίνο και την κόρη του Δάφνη οι οποίοι και ψήφισαν για τις εκλογές.


Εκλογές 2023: Ψήφισε στην Κηφισιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (3)

Ο πρωθυπουργός εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζοντες και όπως είπε «Κατ’ αρχάς χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες, στις Κωνσταντίνες, στους Κωνσταντίνους, στις Ελένες.

Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας. Ψηφίζουμε για ψηλότερους μισθούς, ψηφίζουμε για περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Ψηφίζουμε για ένα πιο αποτελεσματικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, για μία κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, για μία πατρίδα πιο ισχυρή, με σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη, με προστατευμένα σύνορα.

Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Σήμερα, η ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου περνά σε εσάς, στους πολίτες, αλλά είμαι απολύτως σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μία ακόμα καλύτερη ημέρα για την πατρίδα μας.

Να είστε καλά, χρόνια πολλά και καλή ψήφο. Ευχαριστώ πολύ…»


Εκλογές 2023: Ψήφισε στην Κηφισιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (6)

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csrsiw74s6k1)

Ελάχιστα λεπτά νωρίτερα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, στο 361ο εκλογικό τμήμα. Πολλά ήταν από νωρίς τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας που περίμεναν τον πρωθυπουργό στο εκλογικό κέντρο. Όταν έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα. 


Εκλογές 2023: Ψήφισε στην Κηφισιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (4)


Η στιγμή που ο πρωθυπουργός ψηφίζει:


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csrsausylbuh)

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική