Πολιτική

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ για Αϋφαντή: Έχει προσωπική ατζέντα και πικρία

«Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με μια υπόθεση του 2014» αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το άρθρο του πρώην διπλωματικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργου Αϋφαντή, που υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 άλλαξε υποψήφιο με παρέμβαση της τουρκικής πρεσβείας».

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι «ο κ. Αϋφαντής έχει εδώ και αρκετά χρόνια απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όχι τόσο για τις απόψεις του αλλά κυρίως για τη συνομοσιολογική διάσταση των θέσεών του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και για την ασυνάρτητη συμπεριφορά του».

«Στη θητεία του δε, αργότερα, ως Πρέσβης στη Τεχεράνη, είχε υποστεί πειθαρχική δίωξη, επί υπουργίας Κοτζιά, για ζήτημα οικονομικών ατασθαλιών με τις βίζες. Ενδεχομένως, λοιπόν, η σπουδή του να επιτεθεί σήμερα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ να έχει να κάνει όχι μόνο με τις απόψεις του, αλλά και με τη προσωπική του πικρία» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, καταλήγοντας πως «σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με μια υπόθεση του 2014 για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τοποθετήθηκε σαφώς πριν 9 χρόνια. Το μόνο μας σχόλιο ότι η προσπάθειά του να εμπλέξει την Σαμπιχά Σουλειμάν στην προσωπική του ατζέντα και τα πολιτικά του παιγνίδια, είναι απαράδεκτη», υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Αϋφαντής, το 2014 «με απευθείας παρέμβασή της η τουρκική πρεσβεία απαίτησε και πέτυχε να μην συμπεριληφθεί η Σουλεϊμάν Σαμπιχά στους 42 του ευρωψηφοδελτίου».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική