Πολιτική

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ για Κατρούγκαλο: «Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής τίθεται εκτός συλλογικής προσπάθειας»

«Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο των γεγονότων με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο βουλευτή στον Β1 βόρειο τομέα Αττικής Γιώργο Κατρούγκαλο. 

Είχε προηγηθεί η δήλωση του κ. Κατρούγκαλου μέσω των social media που δήλωνε την ανάληψη της ευθύνης για τη δήλωσή του σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές, η οποία είχε ως επακόλουθο την απόσυρσή του από την εκλογική μάχη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη λοιπόν μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται.

Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη.

Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή. Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του».

Η απόσυρση από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εαυτόν ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωσή του ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες κατά 20%.

Η δήλωση Κατρούγκαλου προκάλεσε σεισμικές αναταράξεις και ανάγκασε ακόμη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του πρώην υπουργού και συνεργάτη του να διευκρινίσει σε συνέντευξή του ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κανενός είδους πρόβλεψη για αύξηση εισφορών.

Λίγα λεπτά μετά την δημοσιοποίηση του μεγαλοπρεπούς αδειάσματος του Γιώργου Κατρούγκαλου από τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. «Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη» έγραψε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Διαβάστε το tweet του πρώην υπουργού Εργασίας και Εξωτερικών στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα:

Δείτε τη χθεσινοβραδυνή δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου για επικείμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες κατά 20%, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης στην οποία συμμετείχε επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Συνεργάτες Κατρούγκαλου: «Καλεί τους ψηφοφόρους να μην τον ψηφίσουν»

Εν τω μεταξύ, πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του πρώην Υπουργού, Γιώργου Κατρούγκαλου μετέδιδαν πως ο ίδιος «καλεί τους ψηφοφόρους να μην τον ψηφίσουν», καθώς τεχνικά δεν μπορεί να διαγραφεί, δεδομένου ότι τα ψηφοδέλτια κατευθύνονται προς τα εκλογικά κέντρα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική