Πολιτική

Εκλογές 2023 – Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι είναι όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ

Για επαμφοτερίζουσα και αμφίσημη στάση στο θέμα του φράχτη στον Έβρο κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος βουλευτής στη Β3 Περιφέρεια Αθηνών (Νότια) στις προσεχείς εκλογές Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Ο κ. Τσίπρας χθες επιβεβαίωσε ότι είναι όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1». Επίσης, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξοικειωθεί ότι το κόμμα του θα έρθει δεύτερο στις εκλογές, ενώ εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης στις 21 Μαΐου θα ανοίξει τον δρόμο για την αυτοδυναμία της ΝΔ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σχολίασε και την προτροπή Κασιδιάρη στους επίδοξους ψηφοφόρους του να καταψηφίζουν τη ΝΔ, λέγοντας ότι είναι τίτλος τιμής για το κόμμα του.

Ειδικότερα, σχετικά με τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη στον Έβρο, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας χθες επιβεβαίωσε ότι είναι όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ. Με εντυπωσίασε η επαμφοτερίζουσα και αμφίσημη θέση του για το θέμα του Φράχτη. Δεν θα τον γκρεμίσει, αλλά δεν θέλουμε και να συνεχίσουμε… Έχει ένα στέλεχός του στο Ευρωκοινοβούλιο που πήγε να τινάξει στον αέρα κάθε πιθανότητα επιχορήγησης της Ελλάδας για το έργο του Φράχτη και αντί να τον πετάξει έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ τον ανέχθηκε και τον κάλυπτε. Και ταυτόχρονα προσπαθεί να κλείσει το μάτι στον κόσμο, γιατί γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού θέλει το έργο του Φράχτη γιατί έτσι αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια και για τα σύνορα αλλά και για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας μέσα στη χώρα. Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι η εγκληματικότητα συνδέεται πολύ και με παράνομους μετανάστες οι οποίοι έχουν απομείνει – κάποιοι λίγοι- στη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας είναι προφανές ότι είναι όμηρος της πολύ σκληρής ιδεοληπτικής ρίζας του ΣΥΡΙΖΑ, του DNA του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να κάνει βήμα παραπάνω… Όσα έχει πει κατά καιρούς ότι γίνεται πιο ρεαλιστής, πιο κεντρώος και διάφορα άλλα τέτοια, δεν έχουν καμία βάση γιατί είναι όμηρος αυτών των αντιλήψεων».

«Ο Τσίπρας έχει εξοικειωθεί με την ιδέα ότι θα είναι δεύτερο κόμμα»

Εκτίμηση του κ. Θεοδωρικάκου είναι ότι ο κ. Τσίπρας είναι πλέον εξοικειωμένος με την ιδέα ότι θα είναι δεύτερος στις εκλογές και τόνισε:

«Ο κ. Τσίπρας έχει εξοικειωθεί με την ιδέα ότι θα είναι δεύτερο κόμμα. Έχει μια στρατηγική που μεταβάλλεται κάθε τρεις μέρες. Μέσα στην προεκλογική περίοδο επώνυμα στελέχη του κόμματός του άνοιξαν το θέμα της κυβέρνησης ηττημένων, ο ίδιος το ξεπέρασε και το προσπέρασε πριν από μερικές ημέρες, αλλά το άφησε ορθάνοιχτο χθες. Προφανώς ψάχνει να βρει συμμάχους γιατί ξέρει ότι θα είναι δεύτερος. Θέλει να αποφύγει τις εκλογές στις αρχές Ιουλίου γιατί αντιλαμβάνεται ότι αυτό θα τον οδηγήσει σε πολύ δυσκολότερη θέση. Με τον εκλογικό νόμο που θα γίνουν οι εκλογές στις αρχές Ιουλίου- τις οποίες θεωρώ βέβαιες- ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει λιγότερους βουλευτές. Και δεν είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσει να αυξήσει το ποσοστό του στις δεύτερες εκλογές, διότι όταν όλοι θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι απολύτως βέβαιη η πρώτη θέση της ΝΔ και συντριπτικά πιθανή η επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία με αυτοδυναμία. Δεν μπορεί να θεωρεί κανείς δεδομένο ότι θα πάρει υποχρεωτικά ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλύτερο ποσοστό στις δεύτερες εκλογές»

Αναφερόμενος στη στάση του κ. Ανδρουλάκη είπε ότι «η εμπειρία του και η γνώση όσων έχουν συμβεί τα τελευταία 10 χρόνια, θα έπρεπε να τον κρατά σε πλήρη απόσταση από τον κ. Τσίπρα». Και πρόσθεσε ότι δεν θα έπρεπε να έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και του τεχνητού διχασμού.

Εκτίμηση του κ. Θεοδωρικάκου είναι ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών θα ανοίξει το δρόμο για την αυτοδυναμία της ΝΔ

Για τον πρωθυπουργό είπε ότι με σοβαρότητα και ευθύνη μίλησε για τις προγραμματικές δεσμεύσεις της ΝΔ για την επόμενη τετραετία και ανταπεξήλθε με επιτυχία σε μια συζήτηση που οι πάντες ήταν απέναντι στην κυβέρνηση.

«Τίτλος τιμής για τη ΝΔ» η ανακοίνωση Κασιδιάρη

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του Κασιδιάρη με την οποία καλεί τους ψηφοφόρους του να πάνε να ψηφίσουν κατά συνείδηση «βάζοντας οριστικό τέλος στο καθεστώς Μητσοτάκη», ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε την ανακοίνωση αυτή τίτλο τιμής για τη ΝΔ.

«Είναι προφανές ότι η εγκληματική ακροδεξιά στην Ελλάδα δεν θέλει να βλέπει μπροστά της τη μεγάλη λαϊκή παράταξη της ΝΔ, που επί των ημερών της, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, συνελήφθησαν οι Χρυσαυγίτες ως εγκληματίες και η δίκη τους ολοκληρώθηκε με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για μένα η ανακοίνωση του κόμματος του Κασιδιάρη ήταν απολύτως αναμενόμενη. Είτε το έλεγαν δημόσια είτε όχι, δεν αμφέβαλα καθόλου για το τί θα κάνουν. Τίτλος τιμής είναι για τη ΝΔ τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Η ΝΔ θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία των πολιτών που θέλουν πρόοδο, σιγουριά, ασφάλεια και ευημερία για όλους».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι οι ισχύουν για όλους. «Η απόφαση ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο η Μύκονος να είναι αυτόνομη σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή των νόμων, είναι ξεκάθαρη και απολύτως δεσμευτική και εφαρμόζεται στην πράξη. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν και στην τελευταία γωνιά της Ελλάδας, πόσο μάλλον σε μια περιοχή που εμφανίζει υψηλά επίπεδα παραβατικότητας». Και εν όψει θερινής περιόδου ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει και προβλέπουν οι νόμοι.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική