Πολιτική

Εκλογές 2023 – Τασία Χριστοδουλοπούλου: Παράσημο το «λιάζονται» για τους μετανάστες

Ως «παράσημο» χαρακτήρισε η Τασία Χριστοδουλοπούλου τη λέξη «λιάζονται» που είχε χρησιμοποιήσει ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο κορύφωσης της κρίσης με το μεταναστευτικό και την αθρόας εισροής παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.

Εξηγώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής το σκεπτικό της δήλωσης που είχε κάνει τον Απρίλιο του 2015, η Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι έγινε σε τηλεοπτική συνέντευξη όπου «υπήρχε αγώνια να με ρωτάνε ενώ ήμουν υπουργός Μετανστευτικής Πολιτικής τι θέλουν αυτοί στην πλατεία Ομονοίας χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα. Εγώ θεώρησα τόσο παράλογη την ερώτηση και απάντησα “λίαζονται”».

Κατά την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τη φράση της αυτή, όπως είπε το πρωί της Παρασκευής, «απέδειξα πόσο ανθρωποκεντρική είναι η προσέγγισή μας και ρατσιστική η προσέγγιση που επικρίνει τη στάση μας αυτή».

Όταν, δε, ο παριστάμενος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «φόρτωσε» στην Ελλάδα την Ειδομένη και 1 εκατομμύριο μετανάστες, η Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε «τι πάθανε; Θεωρώ ότι είναι παράσημο το “λιάζονται”».

Δείτε το βίντεο


Τασία Χριστοδουλοπούλου: Παράσημο το «λιάζονται» για τους μετανάστες

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε, επίσης, για το θέμα των μεταναστών ότι «υπάρχει ένας ρατσισμός και προσπαθεί η ΝΔ να τον υποδαυλίσει και να τον εκφράσει».

«Εγώ αυτό που έκανα ήταν να πω ότι οι άνθρωποι που είναι στη χώρα έχουν δικαίωμα στον δημόσιο χώρο και στον ήλιο και το είπα με εύστοχο τρόπο με το “λιάζονται”» κατέληξε η Τασία Χριστοδουλοπούλου για την περιβόητη δήλωσή της.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική