Πολιτική

Εκλογές 2023 – Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω – Αφήνουμε για πάντα στο χθες τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ

«Σήμερα από εδώ δίνουμε το μήνυμα νίκης. Για μια νέα εντολή αυτοδυναμίας στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σήμερα από εδώ όλοι μαζί στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Αφήνουμε για πάντα στο χθες τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ: τις κλειστές τράπεζες, τα σύνορα ξέφραγο αμπέλι, την παράνομη μετανάστευση, την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, την τοξικότητα, το μίσος και τον διχασμό. Προχωράμε μπροστά με σχέδιο με τεκμηριωμένες δεσμεύσεις για την ανάπτυξη, καλύτερους μισθού περισσότερες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας ,ασφάλεια ,καλύτερο κράτος στην υγεία και σε όλους τους κοινωνικούς τομείς». Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του Τάκη Θεοδωρικάκου στο Γκολφ της Γλυφάδας.

Πάνω από 4.000 άτομα από όλες τις γειτονιές του Νοτίου Τομέα επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιο βουλευτή στη Β3 Περιφέρεια Αθηνών που πραγματοποίησε χθες την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση. Τον προλόγησαν με θετικά λόγια ο οικοδεσπότης δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Στην Προεκλογική μου Ομιλία στη Γλυφάδα!

Στην Προεκλογική μου Ομιλία στη Γλυφάδα!

Posted by Τάκης Θεοδωρικάκος – Takis Theodorikakos on Monday, May 15, 2023

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη συμβολή του υπουργού στα έργα που πραγματοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο και χαρακτήρισε το Τάκη Θεοδωρικάκο φίλο της πόλης. Ο Περιφερειάρχης μίλησε για τη στενή συνεργασία που έχει με τον υπουργό αναφέροντας ότι τα έργα στο λεκανοπέδιο της Αττικής φέρουν την υπογραφή του.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκίνησε παρουσιάζοντας το θετικό του έργο και ως υπουργός Εσωτερικών και ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Με την ευθύνη που απαιτείται και με σκληρή δουλειά, λειτούργησα και ως Υπουργός. Πετυχαίνοντας να γίνουν, επιτέλους, πράξη όχι μόνο οι διαχρονικές διεκδικήσεις της κοινωνίας μας αλλά και οι ιδέες και τα οράματα μιας ολόκληρης γενιάς της παράταξής μας» τόνισε ξεκινώντας τον απολογισμό έργου.

Για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»:

«Οραματιστήκαμε και δημιουργήσαμε το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που έγινε ποτέ στους Δήμους, το επονομαζόμενο «Αντώνης Τρίτσης». Ύψους 2,5 δις ευρώ. Για έργα υποδομών και τη χρηματοδότηση δράσεων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας. Έργα πνοής σε όλες τις γειτονιές του νότιου τομέα.

Κυβερνησιμότητα των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης:

«Με νομοθετικές παρεμβάσεις δημιουργήσαμε τις συνθήκες λειτουργία των δήμων από τα αδιέξοδα που προκάλεσε η απλή αναλογική»

Ψήφος των αποδήμων

«Αισθάνομαι υπερήφανος για το ότι δώσαμε, επιτέλους για πρώτη φορά φωνή στους Έλληνες τους Εξωτερικού. Νιώθω υπερήφανος γιατί εκπληρώσαμε τη συνταγματική πρόνοια να μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού από τους τόπους της κατοικίας τους.

Θυμίζω σε όλους μας ότι όλα τα ελληνόπουλα, όλη η γενιά του brain drain ηλικίας μέχρι 30 ετών, έχει πλέον φωνή. Και με μόνο μία ηλεκτρονική αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών απέκτησε τη δυνατότητα να εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίζει από τη χώρα στην οποία ζει, εργάζεται ή σπουδάζει.

Είναι υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τη νέα γενιά των Ελλήνων ομογενών που βρίσκεται στο εξωτερικό, είναι πατριωτικό μας καθήκον να δημιουργούμε γέφυρες για την επιστροφή τους στη μητέρα πατρίδα. Για να κρατήσουμε ισχυρό και ανεξίτηλο τον δεσμό τους με την Ελλάδα»

Ο Φράχτης στον Έβρο και το σχέδιο «Ακρίτας»

Με την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, η Ελλάδα εκπέμπει ένα ισχυρό μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας απέναντι σε κάθε απειλή. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να παραδώσουμε ούτε ένα χιλιοστό ελληνικής γης, αέρα ή θάλασσας σε όποιον επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία μας. Για αυτό και όλους αυτούς τους μήνες βρέθηκα πολλές φορές στον Έβρο, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική