Πολιτική

Εκλογές 2023: Το Reuters «γοητεύτηκε» από τοTikTok των Ελλήνων πολιτικών – Πώς θα κερδίσουν τη «χαμένη γενιά»

Το ενδιαφέρον του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters «κεντρίζουν» οι εκλογές της 21ης Μαΐου και οι λογαριασμοί των πολιτικών στα social media με στόχο τους αναποφάσιστους που ανήκουν στη «χαμένη γενιά».

«Οι πολιτικοί που διεκδικούν ψήφους στις εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα έχουν στραφεί στο YouTube και το TikTok για να κερδίσουν μια νεότερη γενιά που αισθάνεται εδώ και καιρό ότι τα χρόνια των κρίσεων τους έχουν κοστίσει τη νεότητά τους» επισημαίνει το Reuters σε δημοσίευμά του, αναφέροντας πως «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ».

Με στόχο τους αναποφάσιστους που ανήκουν στη «χαμένη γενιά», τη γενιά που μεγάλωσε μέσα στα μνημόνια και την οικονομική κρίση, επιβίωσε από την πανδημία και καλείται τώρα να αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις εκλογές, οι πολιτικοί καθημερινά ανεβάζουν βίντεο για να πλησιάσουν όσους ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν.

Στο Reuters μίλησε και μια φοιτήτρια Φυσικής η οποία δήλωσε: «Αυτό που φανταζόμουν στα 18 μου απέχει πολύ από αυτό που ζω στα 28 μου. Δεν ξέρω πώς δεν μπορεί να μας αποκαλέσει κανείς χαμένη γενιά. Νιώθω ότι έχασα το παιχνίδι πριν καν αρχίσει», με το ειδησεογραφικό πρακτορείο να τονίζει πως «η προσέλκυση των νέων κάτω των 30 ετών αποδεικνύεται πρόκληση για τα κόμματα όλου του φάσματος ενόψει της ψηφοφορίας της 21ης Μαΐου. Ένα νέο εκλογικό σύστημα σημαίνει ότι ο απόλυτος νικητής είναι απίθανο να αναδειχθεί την Κυριακή, με αποτέλεσμα κάθε ψήφος να μετράει».

«Ξέρουμε ότι ως νέοι πρέπει να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας, για τις ανάγκες μας, αλλά αποδεικνύεται ότι πρέπει να αγωνιστούμε ακόμη και για την ίδια μας τη ζωή. Αυτό δεν μπορεί παρά να προκαλέσει θυμό και αγανάκτηση. Αναρωτιέσαι, σε τι είδους κοινωνία ζω τέλος πάντων; Δεν μου προσφέρει τίποτα. Απλά παίρνει και παίρνει…», δήλωσε η Ευαγγελία Γρηγορίου, μια 22χρονη φοιτήτρια της οποίας ο φίλος σκοτώθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική