Πολιτική

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: Αν χάσει ένας πολιτικός με έξι μονάδες, προφανώς θα έχει κυρώσεις

Συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη και στην εκπομπή του Alpha «Πρωταγωνιστές» παραχώρησε απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Έβγαλε, μάλιστα, είδηση, λέγοντας ότι «ένας πολιτικός, αν χάσει με έξι μονάδες, προφανώς θα έχει κυρώσεις». Δεν αποκλαλυψε ωστόσο πώς προτίθεται να κινηθεί ο ίδιος την επόμενη ημέρα σε ενδεχόμενο ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά που προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις.

Οι νέοι, οι αναποφάσιστοι και ο Αλέξης Τσίπρας

Oι «Πρωταγωνιστές» δοκιμάζουν τα όρια του Alexis Tsipras.

#πρωταγωνιστες #εκλογες #protagonistes #Τσιπρας #ΣΥΡΙΖΑ #alphatv

Posted by Πρωταγωνιστές (official) on Monday, May 15, 2023

Όπως και στην πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ίδια εκπομπή, η συζήτηση εστίασε στην τραγωδία των Τεμπών, με τον κ. Τσίπρα να διερωτάται «πώς είναι δυνατόν να παραιτείται ο Καραμανλής και μετά από 20 ημέρες να μπαίνει στο ψηφοδέλτιο; Αναρωτιέμαι, τόσο πολύ μετράει το όνομα σου; Τόσο σημαντικό είναι γι’ αυτή τη χώρα αν είσαι γόνος πολιτικής οικογένειας;». 

Χαρακτήρισε, μάλιστα, την τραγωδία στο Μάτι «φυσικό φαινόμενο» και τα Τέμπη «αφύσικο».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-csn5qj2wgkn5)

«Ζήσαμε το αδιανόητο» συνέχισε. «Κάνουμε άλματα στην ψηφιοποίηση, ζούμε σε εποχές Predator με τις παρακολουθήσεις και δεν είχαμε τη δυνατότητα να ξέρουμε αν δύο τρένα πηγαίνουν στην ίδια γραμμή επί 12 λεπτά ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για συνολική απαξίωση του ΟΣΕ.

Επέμεινε, δε, ότι εδώ και τέσσερα χρόνια η τηλεδιοίκηση που κάηκε μετά τις εκλογές του 2019, πότε δεν αντικαταστάθηκε και υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε λάθος, που πούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς.

«Η μεγάλη ευκαιρία που θα μπορούσε να υπάρξει στον τόπο για να δούμε το θέμα του κράτους, είναι πως θα πρέπει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας» είπε ακόιμη και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης (σ.σ. αναφερόμενος στο Μνημόνιο και την εποπτεία του ΔΝΤ). Να δεχτώ ότι υπάρχει μια γενικευμένη κρίση αξιοπιστίας, αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι».

»Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η λογοδοσία, η διαφάνεια, οι θεσμοί της αξιοκρατίας που όλοι θα πρέπει να τους τηρούμε. Να πάμε σε ένα πλαίσιο λειτουργίας, όπου η Βουλή θα έχει σημαντικό ρόλο, τα κόμματα θα κυβερνούν με διαφάνεια» ανέφερε στη συνέχεια: «Για να αξιολογούνται οι άνθρωποι, αλλά και για να γίνει αποδεκτό από τους δημοσίους υπαλλήλους, θα πρέπει να γίνει με ειλικρίνεια και με καθαρές προθέσεις».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική