Πολιτική

Εκλογές 2023 – Τσίπρας για Κατρούγκαλο: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής

Αναφορά στην υπόθεση του Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος είπε πως αποσύρεται από τις εκλογές μετά τις δηλώσεις του για αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα πριν από τηις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Κατρούγκαλου, χωρίς να τον κατονομάσει είπε, «θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές: Το Συμβόλαιο της αλλαγής, που ζητάμε από τον λαό να επικυρώσει, μας δεσμεύει όλους κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω και δε θα επιτρέψουμε σε κανένα και σε καμία, να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό το Συμβόλαιο. Είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Στο ίδιο πλαίσιο, «το Συμβόλαιο αυτό είναι ταυτόχρονα και συμβόλαιο ανάσας. Όχι μόνο για τους αδύναμους αλλά και για τη μεσαία τάξη” τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως “έχουμε ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε και να δώσουμε ανάσες, ειδικά στη μεσαία τάξη, που φορτώθηκε υπέρμετρα και άδικα όλα τα βάρη των μνημονίων. Και εξαπατήθηκε βάναυσα από τον κοΜητσοτάκη. Της έταξε σαλόνια και την κατάντησε να ζει με τα κουπόνια/. Αυτό είναι το όραμά μας, η δέσμευσή μας και η ηθική μας υποχρέωση συνάμα».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω» δήλωσε για δεύτερη φορά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας πως «είμαι και είμαστε αποφασισμένοι όσο ποτέ, να τον διαβούμε το δρόμο της δικαιοσύνης. Και δε θα κάνουμε πίσω όσα εμπόδια και αν βρεθούν στο δρόμο μας». «Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος της δικαιοσύνης δεν είναι ανθόσπαρτος. Η δικαιοσύνη έχει εχθρούς. Υπάρχουν τα συμφέροντα που αδικούνται από τη δικαιοσύνη. Το ξέρουμε», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική