Πολιτική

Εκλογές 2023 – Τσίπρας:«Την άλλη Κυριακή έρχεται η αλλαγή» – «Ενισχυμένη ευθύνη» ζήτησε από τις προοδευτικές δυνάμεις

«Ξεκινάμε τη μάχη των 7 ημερών για τη τελική νίκη» εκτίμησε από το Αγρίνιο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μετρώντας αντίστροφα για την μέρα των εκλογών. Εξαπολύοντας παράλληλα δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Κύριε Μητσοτάκη, την άλλη Κυριακή εγκαταλείπετε το Μέγαρο Μαξίμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εκτιμώντας πως «την άλλη Κυριακή έρχεται η αλλαγή».

Στην ίδια κατεύθυνση, «στις 21 κερδίζουμε και στις 22 σχηματίζουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Και ξεκινάμε το δύσκολο έργο να φέρουμε την αλλαγή και τη δικαιοσύνη στις ζωές των ανθρώπων» περιέγραψε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό πως «δεν νοιάζεται για τους πολλούς. Παρά μόνο για τους ισχυρούς».

«Παρέδωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ, πριν από 8 χρόνια, μια οικονομία διαλυμένη, μια κοινωνία γονατισμένη, μια χώρα ρημαγμένη. Βυθισμένη στη χρεοκοπία.Με τρόικες και επιτηρητές» παρατήρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συμπλήρωσε, λέγοντας πως «για να τρώει από τα δικά μας έτοιμα ο κος Μητσοτάκης».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για «ανατριχιαστική επίδειξη αδιαφορίας και αποποίησης ευθυνών» και υποστήριξε ακόμη πως «η επίδειξη ευαισθησίας όμως κράτησε τριάντα μέρες σκάρτες». Αναφερόμενος ακόμη στον πρώην Υπουργό, Κώστα Καραμανλή, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκανε λόγο για «τιμητική προαγωγή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ», ενώ «ούτε το έγκλημα των Τεμπών θα ξεχάσουμε. Ούτε το βιασμό της Δημοκρατίας και του Κράτους δικαίου, με τις παράνομες παρακολουθήσεις», σημείωσε.

Παράλληλα, «γιατί κρατούν στη θέση της την εισαγγελέα που υπέγραψε τις παράνομες υποκλοπές; Για να υπογράψει κι άλλες;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας για την Εισαγγέλεα της ΕΥΠ. Και πρόσθεσε: «Για να τελειώνουμε λοιπόν : Δεν είναι μόνο σκάνδαλο, είναι έγκλημα. Κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων του πολίτη. Είναι κακούργημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα».

Στο πλαίσιο αυτό, «θα δώσετε λευκή επιταγή στον κο Μητσοτάκη να συνεχίσει τα ίδια και χειρότερα, ανεξέλεγκτος και ακόμη πιο επικίνδυνος;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στους συντηρητικούς ψηφοφόρους, «σας καλούμε να μη γίνετε συνένοχοι», σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

Εκτενή αναφορά έκανε, την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη. «Φως χωρίς πολιτική αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει. Και αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει και στον κο Ανδρουλάκη. Πως θα οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη φυλακή ; Με κυβέρνηση της ΝΔ του κου Μητσοτάκη;» σχολίασε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε, λέγοντας «πως γίνεται να αφήνετε ίσες αποστάσεις για την επόμενη ημέρα; Ανάμεσα σε αυτόν που σας παρακολουθούσε, γιατί ήθελε να σας ελέγχει και να σας έχει στο τσεπάκι του, από τη μια Και στη προοπτική μιας προοδευτικής κυβέρνηση που θα φέρει τη κάθαρση και θα θέσει τους υπαίτιους του παρακράτους προ των ευθυνών τους, από την άλλη ;», σε μια προσπάθεια να πιέσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής να ανοίξει τα χαρτιά της, στην τελική προεκλογική ευθεία.

Στο ίδιο πλαίσιο, «τα συνθήματα αυτά ανήκουν στην δημοκρατική παράταξη. Και γίνονται επίκαιρα γιατί η δεξιά του Μητσοτάκη τα κάνει ξανά επίκαιρα. Η ανάγκη για αλλαγή σήμερα δεν είναι ένα σύνθημα του χθες» τόνισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για μια «ζωτική ανάγκη του σήμερα», η οποία «ξεπηδά από κάθε πόρο της κοινωνικής, της οικονομικής, της πολιτικής ζωής».

Σε κάθε περίπτωση, «θα νικήσουμε την άλλη Κυριακή. Γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ούτε άλλη ευκαιρία» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα δεν ανήκει στους ισχυρούς. Η Ελλάδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες, για να θυμηθώ ένα παλιό σύνθημα».

Εστιάζοντας, ακόμη, στις 11 δεσμεύσεις του Συμβολαίου για την Αλλαγή που προτείνει, ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμά του, λέγοντας πως «δεν βγαίνει το πρόγραμμα, φωνάζουν. Γι’ αυτούς οι απευθείας αναθέσεις10 δις βγαίνουν μια χαρά». «Αλλά ποτέ δεν βγαίνει ο λογαριασμός όταν αφορά μισθούς, εισοδήματα, κοινωνική προστασία, κοινωνικό κράτος» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Για το λόγο αυτό, «από την άλλη Κυριακή. Τέλος ο Μητσοτάκης, τέλος και το πάρτυ!» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ζητώντας «την ευκαιρία να κυβερνήσουμε για πρώτη φορά χωρίς μνημόνια, τρόικες και καταναγκασμούς».

«Αυτό το πρόγραμμα, το Συμβόλαιο Αλλαγής αποτελεί και την πρόταση μας στις προοδευτικές δυνάμεις. Σε όλη τη δημοκρατική παράταξη. Σε όλους όσοι θέλουν την απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη. Σε όσους θέλουν αλλαγή», κατέληξε ο κ. Τσίπρας. Την ίδια στιγμή, απευθυνόμενος προς τις προοδευτικές δυνάμεις, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έκανε λόγο για «ενισχυμένη ευθύνη».

«Θα κληθούν λοιπόν όλοι σε λίγες μέρες να απαντήσουν στο δίλημμα: Ευκαιρία σε προοδευτική κυβέρνηση αλλαγής; Ή ευκαιρία στον Μητσοτάκη; Ευκαιρία στη δημοκρατία, ή στη Νέα Δημοκρατία;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και σχολίασε πως «δεν το βάζουμε εμείς το δίλημμα αυτό. Η πραγματικότητα το βάζει. Και θα το βάλει με τον πιο επιτακτικό τρόπο τη Δευτέρα μετά της εκλογές».

«Και ξέρω, ξέρουμε, ότι οι διμέτωποι και οι προεκλογικές υπερβολές θα τελειώσουν τότε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: Με την ψήφο του λαού. Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Την ανάδειξή του σε πρώτο κόμμα», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική