Πολιτική

Εκλογές 2023: «Βγήκαν τα μαχαίρια» στον ΣΥΡΙΖΑ – Επιμένει για «5η φάλαγγα» ο Τάτσης και δίνει παραδείγματα

Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την βαριά ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, με στελέχη του κόμματος πλέον να μιλούν ανοιχτά για «5η φάλαγγα» με στόχο της διεύρυνση της ήττας και να προχωρούν σήμερα ένα βήμα παρακάτω δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, που στοιχειοθετούν την άποψή αυτή.

Χθες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η θετική απάντηση του Νίκου Φίλη στο ερώτημα αν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα δεχόταν υποψήφιο που μιλά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, Άγη Τάτση, να ζητά αποπομπή του πρώην υπουργού από τα ψηφοδέλτια των εκλογών του Ιουνίου κάνοντας λόγο για «5η φάλαγγα».

Σύμφωνα με τον κ. Τάτση στόχος της ομάδας αυτής, στην οποία εντάσσει τον Νίκο Φίλη, είναι «η διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση – καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους».

Σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση του «Mega», ο γνωστός δικηγόρος και μέλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα με ενέργειες στελεχών του κόμματος που ενισχύουν την άποψη που διατύπωσε.

«Μια σύμπτωση που επαναλαμβάνεται πολλές φορές, παύει να είναι σύμπτωση», είπε ο Άγης Τάτσης και συνέχισε λέγοντας ότι «όλη αυτή την περίοδο, βλέπουμε με συνεχείς παρεμβάσεις μιας συγκεκριμένης ομάδας που έρχεται και αλλοιώνει το στίγμα, τις θέσεις, τις κεντρικές απόψεις του κόμματος, γύρω από κρίσιμα, από κομβικά ζητήματα.

Πριν κάποιο καιρό σε μια κεντρική επιτροπή, κατέβηκε η άποψη, να ληφθεί απόφαση στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, διότι αυτό προάγει τους εθνικισμούς, εντάσεις και λοιπά.

Μετά είχαμε τις «Πρέσπες του Αιγαίου», μια άποψη που έρχεται να βάλει στην ίδια ευθεία, δυο εντελώς διαφορετικά ζητήματα γεωπολιτικά.

Μετά έχουμε την απαράδεχτη ενέργεια στο δήμο Αθηναίων, με την μη υπερψήφιση του ψηφίσματος, για τον πολιτικό κρατούμενο Έλληνα Δήμαρχο της Χειμάρρας.

Χθες είχαμε την παρέμβαση αυτή. (σσ: του Νίκου Φίλη)

Φτάσαμε να βάζουμε μόνοι μας θέμα απογραφής στη Θράκη.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική