Πολιτική

Εκλογές 2023: Υψηλή η συμμετοχή των Ελλήνων ψηφοφόρων στην Ευρώπη

Ομαλά και με σημαντική προσέλευση των εγγεγραμμένων στους ειδικούς καταλόγους ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στα τμήματα που είχαν στηθεί το Σάββατο στην Ευρώπη ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στήθηκαν σε 35 χώρες ανά την υφήλιο και 99 εκλογικά τμήματα. Συνολικά εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους 22.825 απόδημοι Έλληνες. 

Η καταμέτρηση των ψήφων τους θα γίνει στο Εφετείο της Αθήνας. 

Στις 9 ώρα Ελλάδος ξεκίνησε το Σάββατο η ψηφοφορία των Ελλήνων της Βρετανίας. Στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους είχαν εγγραφεί 4.938 άτομα ενώ σ’ όλη τη χώρα είχαν δημιουργηθεί 12 εκλογικά τμήματα. Από αυτά οκτώ στο Λονδίνο (3.982 εγγεγραμμένοι) και από ένα σε Εδιμβούργο (282), Γλασκόβη (150), Μπέρμιγχαμ (274) και Λιντς (250).


london009

Εκλογικό κέντρο στο Λονδίνο


london005

Εκλογικό κέντρο στο Λονδίνο

Η μεγάλη πλειονότητα των περίπου 1.000 Ελλήνων που φρόντισαν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους στη Γαλλία προσήλθαν στα εκλογικά τμήματα του Παρισιού, του Στρασβούργου, της Νίκαιας και της Νάντης.

Ομαλά και με μεγάλη συμμετοχή των εγγεγραμμένων εκλογέων ολοκληρώθηκε η διαδικασία στη Γερμανία, τη χώρα με τα περισσότερα εκλογικά τμήματα εκτός Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική