Πολιτική

Εκλογές 2023 – Ζωή Κωνσταντοπούλου: Υπόδειγμα φιλαλήθειας ο Πινόκιο μπροστά στον Τσίπρα

Για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την «Πλεύση Ελευθερίας» μίλησε το πρωί της Τρίτης η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της ενόψει των εκλογών της Κυριακής 21 Μαΐου.

Με αφορμή τα πρόγραμμα των άλλων κομμάτων αλλά και της «Πλεύσης Ελευθερίας», της οποίας ηγείται, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «τα προγράμματα των άλλων κομμάτων δεν έχουν καμία σημασία, σημασία έχει το τι κάνουν. Για το τι κάνουν έχουν δώσει και ο ένας και ο άλλος ισχυρότατα δείγματα γραφής».

«Με τον κ. Μητσοτάκη βιώνουν το αδιέξοδο οι συμπολίτες μας, που τους παίρνουν τα σπίτια. Μπροστά στον κ. Τσίπρα ο Πινόκιο είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας» σχολίασε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, «ποιος θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία; Ο Τσίπρας που μας έριχνε χημικά στα Ειρηνοδικεία, όταν αποτρέπαμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας; Ο Τσίπρας που επέβαλε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ασκούσε διώξεις με ιδιώνυμο έγκλημα. Για την συνολικότερη εικόνα, ο Τσίπρας, ιδιωτικοποίησε την ΔΕΗ και τώρα παριστάνει ότι κάνει αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού».

«Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεγελαστεί. Ο κ. Μητσοτάκης έχει τεράστια ευθύνη για το γεγονός ότι σε μία περίοδο κατά την οποία δόθηκαν πολλά κονδύλια για την δημόσια υγεία, εκείνος δεν τα διέθεσε προκειμένου να ενισχυθεί το αποδεκατισμένο σύστημα υγείας. Ουσιαστικά αφήνει την δημόσια υγεία σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Έχει ευθύνη για την κατάσταση του κράτους που εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνθήκη ακραίας γραφειοκρατίας. Το δυστύχημα, το έγκλημα των Τεμπών αναδεικνύει πόσο ψευδεπίγραφα είναι τα συνθήματα για το ψηφιακό κράτος, την αναβάθμιση. Είμαστε εγκαταλελειμμένοι στο «πάμε και όπου βγει». Και τα παιδιά σε αυτό εγκαταλείφθηκαν που έχασαν τη ζωή τους» πρόσθεσε η κυρία Κωνσταντοπούλου στη συνέντευξή της στο MEGA.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csng2f9bmn9l)

Επιμένοντας, δε, για τους πλειστηριασμούς η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε «είναι ντροπή του (σ.σ. του Αλέξη Τσίπρα) που λέει ότι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πάει να τους καταργήσει γιατί προσπαθεί πάνω στον πόνο τρων ανθρώπων να νομιμοποιήσει μία αντιδημοκρατική διαδικασία που είναι η ΠΝΠ. Πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι να νομιμοποιεί η κυβέρνηση και όχι η Βουλή. Αυτό με τα funds θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί από τον κ. Μητσοτάκη με νομοθέτημα. Από το 2018 κάναμε αιτήσεις ακύρωσης κατά των πλειστηριασμών, και συζητήθηκε αυτή η αίτηση ακύρωσης στις 28 Φλεβάρη, και στις 2 Μάρτιου έγινε διπλή συνεδρίαση στο Συμβούλιο Επικρατείας. Υπερασπιστήκαμε την δίκη αυτή μαζί με τον πατέρα μου, και ζητήσαμε από το Συμβούλιο Επικρατείας να προστατεύσει την πρώτη κατοικία των ανθρώπων από τους πλειστηριασμούς και τα funds».

Τι προτείνει η «Πλεύση Ελευθερίας»;

«Εάν είμαστε στη Βουλή θα πρέπει να υπάρξει διαγραφή των χρεών των υπερχρεωμένων ανθρώπων, που συνδέονται με την πανδημία και τα μνημόνια, καθώς οι τράπεζες έχουν αποζημιωθεί γι΄ αυτά τα δάνεια και με τις ανακεφαλαιοποιήσεις και με τη συνολική απόσβεση. Κατάργηση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Με νόμο θα γίνει αυτό. Η αντιπολίτευση μπορεί να καταθέσει πρόταση νόμου και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να τη συζητήσει. Άρα να μην παριστάνουν οι αντιπολιτεύσεις ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, υπάρχουν οι διαδικασίες και οι δικλείδες ασφάλειας. Θα είμαστε η ζωντανή αντιπολίτευση, θα είμαστε παρόντες και ξύπνιοι στα έδρανα της Βουλής», πρότεινε κλείνοντας η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική