Πολιτική

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ από τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη

Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως η Ελλάδα έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της ισχύ και είναι ισχυρότερη τόσο στρατιωτικά όσο και διπλωματικά, επισημαίνοντας την ανάγκη να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ

Αντικείμενο συζήτησης στον τουρκικό τύπο έγιναν οι δηλώσεις του Βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυρανάκης αφού πρώτα άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση στην υποχωρητική, όπως χαρακτήρισε, εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τα χρόνια της διακυβέρνησής του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Όταν έχεις πει δημοσίως ότι στο Αιγαίο χρειάζεσαι μια συμφωνία στα πρότυπα της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν μπορείς να λες τώρα ότι ως αντιπολίτευση έχουμε μια πατριωτική στάση».

Συνεχίζοντας στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και στην εμπρηστική ρητορική από μεριάς της Τουρκίας, ανέφερε πως η Ελλάδα έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της ισχύ και είναι ισχυρότερη τόσο στρατιωτικά όσο και διπλωματικά επισημαίνοντας την ανάγκη να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Αυτές ακριβώς οι αναφορές του κ. Κυρανάκη ήταν που ενόχλησαν τον τουρκικό τύπο και πιο συγκεκριμένα το δίκτυο Doğu Akdeniz Politik, για άλλη μια φορά, αναδημοσιεύοντας τις δηλώσεις του Έλληνα βουλευτή:

Το κλίμα να παραμένει τεταμένο, εξαιτίας των συνεχιζόμενων προκλήσεων από την τουρκική πλευρά και το σόου που στήνει ο Ερντογάν στη Σμύρνη με την στρατιωτική άσκηση EFES2022.

Οι γείτονες δεν κρύβουν καθόλου την ενόχλησή τους κάθε φορά που η συζήτηση πηγαίνει στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και την διπλωματία, μην μπορώντας ακόμα να αποδεχτούν τις αλλαγές που σημειώνονται σε αυτά τα πεδία που δυσχεραίνουν το αφήγημα τους για τις διεκδικήσεις τους στο Αιγαίο.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική