7 Ιουλίου 2022

Έκρηξη βόμβας έξω από το πανεπιστήμιο του Καΐρου

F9AC8BA2DD9B6AD40E5EE1C9BA6183F5.jpgΣτην Αίγυπτο σημειώνεται ένα κύμα επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας μετά την ανατροπή του Μόρσι. Την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές αναλαμβάνουν συνήθως τζιχαντιστικές ομάδες σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ του Μόρσι.

Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν σήμερα από την έκρηξη βόμβας μπροστά από το πανεπιστήμιο του Καΐρου, που βρίσκεται στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η βόμβα, ένας πολύ απλός αυτοσχέδιος μηχανισμός, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας, εξερράγη νωρίς το απόγευμα μπροστά από την είσοδο του πανεπιστημίου του Καΐρου, τελευταίο προπύργιο του κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος του αιγύπτιου προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, πρώην στρατάρχη της Αιγύπτου που ανέτρεψε την κυβέρνηση του Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου 2013.

Στην Αίγυπτο σημειώνεται ένα κύμα επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας μετά την ανατροπή του Μόρσι. Την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές αναλαμβάνουν συνήθως τζιχαντιστικές ομάδες σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ του Μόρσι.Διεθνή