3 Οκτωβρίου 2022

Εξεταστική για παρακολουθήσεις -ΝΔ: «Κατέρρευσαν τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ»

Ένσταση κατέθεσε σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εισηγητής της πλειοψηφίας, Λαζαρος Τσαβδαρίδης, για δημοσίευμα της κομματικής εφημερίδας «Αυγή», η οποία τον κατήγγειλε ψευδώς για κατάθεση παραποιημένου εγγράφου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Οι συμμετέχοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή, παραδέχθηκαν το ψευδές του δημοσιεύματος ως προς την κατάθεση του δήθεν πλαστού εγγράφου και οποιουδήποτε άλλου εγγράφου εκ μέρους του Λάζαρου Τσαβδαρίδη.

Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Fake News της Νέας Δημοκρατίας, «ο βουλευτής που ουδέποτε κατέθεσε (πολύ περισσότερο αλλοίωσε) κάποιο έγγραφο, απαίτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση, με τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναδιπλώνονται και να δηλώνουν ευθαρσώς ότι πράγματι ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας ουδέποτε κατέθεσε ή επέδειξε στην επιτροπή οποιοδήποτε έγγραφο, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος».

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, ο εισηγητής της Ν.Δ., Λαζαρος Τσαβδαρίδης θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά και θα αναζητήσει εκείνον που έκανε ψεύδη διαρροή για την αποκατάσταση της τιμής και υπόληψης του.Πολιτική