Πολιτική

Εξώδικο Δοξιάδη σε Καλπαδάκη: Ζητήστε συγγνώμη

Ο Ευάγγελος Καλπαδάκης κατηγόρησε τον συγγραφέα ότι κατασκευάζει «ψεύδη» και επινοεί «ευφάνταστες θεωρίες που διαστρεβλώνουν προκλητικά την πραγματικότητα»

Στην αντεπίθεση περνά ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, μετά την επιστολή του διπλωματικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελου Καλπαδάκη, ο οποίος ισχυρίζεται, ότι τα όσα ανέφερε σε άρθρο του ο συγγραφέας στο Protagon, για σχέση του με τουρκάλα διπλωμάτη, ήταν κατασκευασμένα ψεύδη.

Ο Ευάγγελος Καλπαδάκης κατηγόρησε τον συγγραφέα ότι κατασκευάζει «ψεύδη» και επινοεί «ευφάνταστες θεωρίες που διαστρεβλώνουν προκλητικά την πραγματικότητα».

Στο άρθρο που έγραψε ο Απόστολος Δοξιάδης και δημοσιεύθηκε στο Protagon, δεν σχολίαζε απλά τη σχέση του διπλωματικού συμβούλου του τότε πρωθυπουργού, με στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά άφηνε να εννοηθεί ότι μέσω αυτού του διαύλου ενδεχομένως, στάλθηκε το μήνυμα στην Άγκυρα, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που είχαν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας. Και ότι επίσης μέσω του ιδίου διαύλου ενημερώθηκε η Αθήνα για τις δήθεν απειλές της Τουρκίας ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν τους επιστρέψει θα ξεσπάσει πόλεμος, απειλή που προκάλεσε πανικό στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Απόστολος Δοξιάδης, στην εξώδικη διαμαρτυρία, αφού επισημαίνει στον Ευάγγελο Καλπαδάκη ότι «όπως άριστα γνωρίζετε, δεν έχω κατασκευάσει απολύτως κανένα ψεύδος», τον εγκαλεί ότι «ο ισχυρισμός σας περί από μέρους μου κατασκευής ψευδών κ.λπ. είναι, εν γνώσει σας, ψευδής και συκοφαντικός και με προσβάλλει, με θίγει και με βλάπτει βαρύτατα ως ενεργό πολίτη, αρθρογράφο και γνωστό υπερασπιστή των αδίκως διωκόμενων από το καθεστώς του Ερντογάν, τούρκων πολιτών στην Ελλάδα».

Ο Απόστολος Δοξιάδης καλεί ως εκ τούτου τον κ. Καλπαδάκη να δημοσιεύσει νέα επιστολή προς τα ΜΜΕ και: «Να μου ζητήσετε δημοσίως συγγνώμη και να επανορθώσετε, ξεκαθαρίζοντας δημοσίως ότι στο άρθρο μου δεν περιέχεται το παραμικρό ψεύδος».

Η επιστολή-απάντηση Καλπαδάκη στο άρθρο Δοξιάδη

«Ο κ. Απόστολος Δοξιάδης, κατασκευάζοντας ψεύδη και επινοώντας ευφάνταστες θεωρίες που διαστρεβλώνουν προκλητικά την πραγματικότητα, πασχίζει εδώ και μέρες να παρουσιάσει μια εικόνα ενός δήθεν “σκανδάλου” γύρω από την προσωπική μου ζωή και τη θητεία μου ως διευθυντής του διπλωματικού γραφείου Πρωθυπουργού. Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω στον πολιτικό βούρκο και κατήφορο.

Είμαι περήφανος για τη μέχρι τώρα διαδρομή μου στη διπλωματική υπηρεσία την οποία υπηρετώ με βαθιά αγάπη για την πατρίδα μου και προσήλωση στο εθνικό συμφέρον, όπως γνωρίζουν όσοι έχουν εικόνα για την επαγγελματική μου υπόσταση, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Ως Ελληνας διπλωμάτης, η αφοσίωσή μου στον όρκο μου και στην προάσπιση των συμφερόντων της χώρας κρίθηκαν, κρίνονται και θα κρίνονται από τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς μου προϊσταμένους. Τα υπόλοιπα είναι απλώς συμβολή στην καλλιέργεια μίσους, φανατισμού και τοξικότητας -σε όλα αυτά δηλαδή τα οποία δεν χρειάζεται η πατρίδα μας. Βαγγέλης Καλπαδάκης, Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Αναλυτικά το εξώδικο του Απόστολου Δοξιάδη προς τον Ευάγγελο Καλπαδάκη

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Απόστολου Δοξιάδη, συγγραφέα, ΠΡΟΣ τον κ. Ευάγγελο Καλπαδάκη, διπλωματικό Αθήνα, 5 Απριλίου 2021 Στις 30/3/2021, στην ιστοσελίδα Protagon, δημοσιεύτηκε άρθρο μου με τίτλο «Ο Τσίπρας, ο Ερντογάν και το ειδύλλιο-σκάνδαλο». Στις 31/3/2021 αποστείλατε επιστολή στην ως άνω ιστοσελίδα, συγχρόνως φροντίζοντας να την διοχετεύσετε σε όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Σ’ αυτήν ισχυρίζεστε, μεταξύ άλλων, ότι «κατασκευάζω ψεύδη» κ.ά.

Όμως, όπως άριστα γνωρίζετε, δεν έχω κατασκευάσει απολύτως κανένα ψεύδος. Αντιθέτως, κάθε ένα γεγονός, που αναφέρεται στο άρθρο μου, είναι πέρα για πέρα αληθές. Ως εκ τούτου, ο ισχυρισμός σας περί από μέρους μου κατασκευής ψευδών κλπ είναι, εν γνώσει σας, ψευδής και συκοφαντικός και με προσβάλλει, με θίγει και με βλάπτει βαρύτατα ως ενεργό πολίτη, αρθρογράφο και γνωστό υπερασπιστή των αδίκως διωκόμενων από το καθεστώς του Ερντογάν, τούρκων πολιτών στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η γνώση σας ότι με συκοφαντείτε, αλλά και η πρόθεσή σας να το πράξετε επιβεβαιώνονται, μεταξύ άλλων, από την επιμελή αοριστία των σε βάρος μου αφορισμών σας και από τις ύβρεις που εκτοξεύσατε εναντίον μου («πολιτικός βούρκος», «κατήφορος» κ.ά.), μόνο και μόνο επειδή δημοσιοποίησα την αλήθεια.

Δεδομένων των ανωτέρω, δεν μου αφήνετε άλλη επιλογή από τον να σας καλέσω, με νέα επιστολή σας, την οποία επίσης θα διοχετεύσετε σε όλα τα ΜΜΕ, να μου ζητήσετε δημοσίως συγγνώμη και να επανορθώσετε, ξεκαθαρίζοντας δημοσίως ότι στο άρθρο μου δεν περιέχεται το παραμικρό ψεύδος. Για την περίπτωση που επιλέξετε να μην πράξετε τα ανωτέρω στοιχειώδη, είμαι υποχρεωμένος να επιφυλαχθώ ρητώς κάθε δικαιώματός μου.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική