6 Ιουλίου 2022

Έκθετος ο Πολάκης για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ: Δικαστική δικαίωση για τον Σταμάτη Πουλή και την Ανδρονίκη Θεοφιλάτου

Μετά την δικαίωση του Σταμάτη Πουλή που προηγήθηκε πριν λίγους μήνες,  στο αρχείο και η υπόθεση που αφορούσε τις κατηγορίες του Παύλου Πολάκη κατά της Ανδρονίκης Θεοφιλάτου.

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε -κατόπιν εισαγγελικής έρευνας- μια ακόμη σκευωρία σε ότι αφορά το πολύπαθο ΚΕΕΛΠΝΟ η οποία αξιοποιήθηκε επικοινωνιακά από την πρώην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπόθεση είχε ανακύψει το καλοκαίρι του 2015 όταν ο Πάνος Καμμένος με την αρωγή του τότε προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάση Γιαννόπουλου, κράδαινε μια λίστα με ονόματα δημοσιογράφων, εκδοτών, ιστοσελίδων, εφημερίδων, καναλιών και διαφημιστικών εταιρειών που λάμβαναν διαφημιστικά κονδύλια από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τη συγκεκριμένη λίστα ο κ. Καμμένος την είχε παραδώσει στην ΕΣΗΕΑ αλλά και στις εισαγγελικές Αρχές αφήνοντας να εννοηθεί επρόκειτο για υπόγειες χρηματοδοτήσεις οι οποίες περιείχαν στοιχεία χρηματισμού. Ακολούθησε σάλος με τα στελέχη της πρώην κυβέρνησης και τα υποκινούμενα μέσα να αφιερώνουν ολόκληρα τεύχη στο θέμα με τις «δήθεν λίστες» των δημοσιογράφων και των εκδοτών που έπαιρναν «μαύρα».

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, που ρόλο κατήγορου και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, στοχοποιήθηκαν εκτός της διοίκησης του φορέα και ο Σταμάτης Πουλής με την  Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, απλοί υπάλληλοι τότε, τους οποίους το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να απολύσει, επειδή όπως αποκάλυψαν στη συνέχεια δεν δέχθηκαν να καταθέσουν ψέματα κατά του Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να πλήξουν την Νέα Δημοκρατία.

Τα χρόνια όμως πέρασαν και ήρθε η ώρα για τη Δικαιοσύνη, ως η μόνη αρμόδια, να αξιολογήσει και να αποφανθεί για το  κατά πόσον οι συγκεκριμένες υποθέσεις είχαν βάση ή όχι.

Σε  συνέχεια, λοιπόν, αντίστοιχης απόφασης που είχε ληφθεί για την υπόθεση του Σταμάτη Πουλή και η υπόθεση της σύζυγου του, Ανδρονίκης Θεοφιλάτου, οδηγήθηκε με απόφαση της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος στο αρχείο.

Τα εισαγγελικά πορίσματα και στις δυο υποθέσεις εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Παύλο Πολάκη αλλά και όσους στήριξαν τις συγκεκριμένες καταγγελίες, αφού κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου τόσο στην υπόθεση του κ. Πουλή, όσο και στην υπόθεση της κας. Θεοφιλάτου, όχι μόνον δεν προέκυψαν ευθύνες των δυο για έκνομες ενέργειες στο ΚΕΕΠΛΝΟ, αλλά δεν βρέθηκε το παραμικρό στοιχείο για περαιτέρω διερεύνηση

Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Πολάκης είχε κατηγορήσει τον Σταμάτη Πουλή για υπόθεση που αφορούσε σε γεύματα που είχαν αγοραστεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την τροφοδοσία δομής οροθετικών και την Ανδρονίκη Θεοφιλάτου για προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένων ΜΜΕ σε διαφημιστικές καμπάνιες του φορέα.

Σταμάτης Πουλής: Μας στοχοποίησαν γιατί δεν δεχθήκαμε να καταθέσουμε ψέματα κάτα του Άδωνι Γεωργιάδη

Τόσο ο  Σταμάτης Πουλής όσο και η σύζυγός του  Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, έχουν τονίσει όλο αυτό το διάστημα πως στοχοποιήθηκαν από τον Παύλο Πολάκη γιατί δεν κατέθεσαν εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και δεν δέχθηκαν να γίνουν συνεργοί στη σκευωρία που είχε στήσει τότε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σταμάτης Πουλής μάλιστα σε πρόσφατη δήλωσή του τόνιζε: «Ο καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Αυτό όμως δεν μπορούσαν και δεν μπορούν να το καταλάβουν οι νοσταλγοί της Σοβιετίας, γιατί ποτέ δεν υπήρξαν καθαροί. Πάντα στη σκιά, στο υπόγειο, στο παρασκήνιο, στην ίντριγκα και στην κοπτοραπτική μονταζιέρα.».Πολιτική