SelectedΠολιτική

Εκτός Νέας Δημοκρατίας ο Μπογδάνος με απόφαση του Πρωθυπουργού

Ο βουλευτής τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας με απόφαση του πρωθυπουργού – H οργισμένη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια σε όσα είχε υποστηρίξει ο βουλευτής της Α’ Αθήνας – «Του είχαμε δώσει κίτρινη κάρτα, ήταν μονόδρομος η κόκκινη κάρτα», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ετέθη με απόφαση του πρωθυπουργού ο βουλευτής της Α’ Αθηνών Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Το έντονο επεισόδιο που είχε προηγηθεί στη Βουλή ανάμεσα στον βουλευτή και τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο αλλά και η έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Κ. Μπογδάνο.

Ο βουλευτής ότι οι «κομμουνιστές είναι χειρότεροι από τους Τούρκους». Ο Κ.Μπογδάνος βρισκόταν εδώ και λίγο καιρό σε «καθεστώς κίτρινης κάρτας» από το κυβερνών κόμμα, από τη στιγμή που είχε δημοσιεύσει τα στοιχεία μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας.

Ένταση στη Βουλή

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος».

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμεριφορες δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον», έλεγαν αμέσως μετά κυβερνητικές πηγές – και συμπλήρωναν: Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».

Νωρίτερα, την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια είχε προκαλέσει στην Βουλή η σύγκρουση Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον Θανάση Παφίλη αναφορικά το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον.

Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».

Διαβάστε όλους τους διαλόγους από τα πρακτικά της Βουλής:

Κ. ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ .

Ο ΓΡΙΒΑΣ ΕΛΕΓΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΕΧΘΡΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΛΕΓΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΜΙΣΤΕΣ.

Σ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ):
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΕ Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ. Ο κ ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΚΕ.

Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ (ΚΚΕ) ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΕ Ο ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΒΑΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΣΤΥΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΙΜΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ. ΠΟΥ ΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΛΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΖΕΨΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ ΤΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ ΤΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Κ. ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΦΙΛΗ. ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ, ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. ΕΧΩ ΔΕΧΘΕΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΥΜΕ ΑΝΡΟΘΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΤΕ ΔΕΞΙΟ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΠΟΥΡΙΤΑΝΟ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΡΩ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ. ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ ΞΥΛΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΩ.

ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ, Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΓΙΟΠΕΤΡΙΤΗΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΗΝ ΒΕΡΜΑΧΤ. ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΜΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΜΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΠΑΤΕ ΠΡΟΧΘΕΣ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΛΕΓΧΩ ΕΓΩ. ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΤΟΤΗΤΑ .

ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΝΑ ΠΟΥ ΕΚΣΤΟΜΙΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Η ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ.

Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ: ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ. ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΘΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ. ΔΕΝ ΚΡΥΨΑΜΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΩ ΤΙΠΟΤΕ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΣΑΣ , ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΗΝΥΓΗΣΟΥΝ. ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΘΩΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΩ.

Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ:
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΙΣΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΠΑΡΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΙΜΕΡΟΣ, Ο ΕΠΙΤΕΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΙ. ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ. ΑΥΤΟΣ Ο ΕΣΜΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΧΩΡΕΙ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΩΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ.

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ : ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΖΙΚΑΛΑΓΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ.

ΔΕΝΔΙΑΣ: ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΔ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ (ΦΩΝΑΖΕΙ) ΚΑΙ Η ΚΛΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΗ . Η ΧΩΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΠΙΖΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΩ…

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected