Ελλάδα

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Γιάννης Καπελέρης για τη λίστα Λαγκάρντ -Τα ρίχνει όλα στον Παπακωνσταντίνου

kapeleris-giannis-lagarde-660-eurokiniss

Ελεύθερος χωρίς κανένα όρο αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, απολογούμενος για το αδίκημα της απιστίας αναφορικά με τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ επανέλαβε ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, του είχε δώσει ένα χαρτί με δέκα ονόματα προκειμένου να ελέγξει το φορολογικό τους προφίλ, αλλά ουδέποτε, όπως είπε, πήρε εντολή να κάνει φορολογικό έλεγχο.

Μάλιστα, όπως είπε στη σύσκεψη που έγινε στις 24 Ιανουαρίου του 2011, με την συμμετοχή και του τότε υπουργού, ο κ. Παπακωνσταντίνου τους είπε ότι θα αποφασίσει εκείνος σε ποια υπηρεσία θα αναθέσει τον έλεγχο.

Οπως πρόσθεσε ο κ. Καπελέρης ποτέ δεν του αναφέρθηκε η ύπαρξη λίστας καταθετών. Πρώτη φορά άκουσε για τη λίστα στη σύσκεψη που έγινε τον Ιανουάριο. Δύο μήνες αργότερα, τον Μάρτιο, αποχώρησε χωρίς να του έχει δοθεί καμία περαιτέρω εντολή, όπως είπε.

Σειρά έχει να απολογηθεί αύριο ο επόμενος επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέας, Γιάννης Διώτης, ο οποίος κατηγορείται εκτός από απιστία και για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, αδίκημα που αφορά στην αντιγραφή της λίστας Λαγκάρντ σε στικάκι usb.

 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα