Ελλάδα

Ελεύθερος με εγγύηση ο γιατρός με το «φακελάκι» στη Θεσσαλονίκη

phake660.jpg

Ο διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» που συνελήφθη να ζητάει «φακελάκι», αφέθηκε ελεύθερος την Παρασκευή αφού πρώτα κατέβαλε εγγύηση 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος πανεπιστημιακός γιατρός, κατά την απολογία του, αρνήθηκε ότι ζήτησε το «φακελάκι» από τον νεαρό στον οποίο θα έκανε μια επέμβαση. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο φάκελος περιείχε 1000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι ο 20χρονος ασθενής ήταν αυτός που του το προσέφερε ως «δώρο», προκειμένου να τον ευχαριστήσει προκαταβολικά.

Μάλιστα, όπως φέρεται να απολογήθηκε, την ώρα που επέστρεφε τα χρήματα επενέβησαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. και τον συνέλαβαν.

Τελικώς, η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο μέχρι να γίνει η δίκη, με τον μοναδικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Ο 59χρονος διώκεται για δωροληψία, σε βαθμό κακουργήματος, και ψευδή βεβαίωση (πλημμέλημα), επειδή “βάφτισε” τον ασθενή ως 14χρονο για να μπορέσει να τον χειρουργήσει στην κλινική, στην οποία προΐσταται.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα