17 Αυγούστου 2022

Ελίνα Χατζηδημητρίου: Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην απόλυτη αριστούχο -Της τηλεφώνησε σήμερα

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Ελίνα Χατζηδημητρίου, που αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με 10, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για το πρώτο 10 στην ιστορία της Σχολής Θετικών Επιστημών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνεχάρη και της ευχήθηκε καλή επιτυχία για τη συνέχεια.

Για να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό το ακαδημαϊκό επίτευγμα της Ελίνας, αρκεί να αναφέρουμε ότι πρόκειται για μια από τις δυσκολότερες σχολές των ΑΕΙ της χώρας μας, με τον μέσο όρο της αποφοίτησης να φτάνει τα 7 χρόνια!

Η Ελίνα, από τα σχολικά της χρόνια, έψαχνε μόνη της, δικές της ασκήσεις, πολύ πιο δύσκολες από αυτές που διδάσκονταν, προκειμένου να ακονίσει το μυαλό της και να νιώσει την «πρόκληση».

«Τα μαθηματικά με γοήτευαν ήδη από το Λύκειο, καθώς είναι η βάση όλων των επιστημών κι αυτός είναι ο λόγος που ήθελα να ασχοληθώ με αυτά», μας εκμυστηρεύεται.
«Μου άρεσε να ανακαλύπτω μόνη μου τον τρόπο για να λύνω τα προβλήματα, χωρίς να μου τον έχει δείξει κάποιος. Συνήθως τα κατάφερνα, αλλά και όταν χρειάστηκα κάτι, οι καθηγητές μου ήταν εκεί πάντα για να μου δείξουν», επισημαίνει.Ελλάδα