Πολιτική

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Εμμονική και σκόπιμη η στοχοποίηση της Ελλάδας στο εξωτερικό από την αντιπολίτευση

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε, εξ ονόματος του ΕΛΚ, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, προκειμένου να αποκαταστήσει, όπως είπε, την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, που «κάποιοι επιδιώκουν συντονισμένα με fake news και προπαγάνδα να πλήξουν».

Στη σχετική συζήτηση για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα, που προκλήθηκε ύστερα από αίτημα των Σοσιαλιστών, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες εμμονικά στοχοποιούν τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα.

Αντικρούοντας τους αυθαίρετους ισχυρισμούς τους, η κυρία Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε στο ενισχυμένο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει πλέον στη χώρα με νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την απαγόρευση κατοχής, εμπορίας και χρήσης κακόβουλου λογισμικού.

Η κυρία Βόζεμπεργκ στην παρέμβασή της τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα ανέβηκε εννέα θέσεις στον δείκτη δημοκρατίας του Economist το 2022 και 16 θέσεις στον παγκόσμιο Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς σε σχέση με το 2018. Δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει ότι η αντιπολίτευση στηρίζεται στη ΜΚΟ Reporters Without Borders που χωρίς κριτήρια και επιστημονική βάση κατατάσσει την Ελλάδα κάτω το Τσαντ και την Μογγολία, περιφρονώντας την Έκθεση για την ελευθερία της έκφρασης της Media Pluralism Μonitor, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αξιολογεί την Ελλάδα πάνω από χώρες με μακρά παράδοση στον τομέα αυτό.


Παρέμβαση της Ελίζας Βόζεμπεργκ–Βρυωνίδη

Το κείμενο της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

«Αξιότιμη Επίτροπε,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική