5 Οκτωβρίου 2022

Ελληνες πιλότοι των F-16, βγαλμένοι από την ταινία Top Gun- Απίθανοι ελιγμοί που κόβουν την ανάσα [εικόνες&βίντεο]

pilo660.jpg

Αφήστε τον Τομ Κρουζ να κάνει τα δικά του στην παλιά ταινία του Χόλιγουντ «Top Gun» – έτσι και αλλιώς όλα ήταν ένα σενάριο. Εδώ μιλάμε για πραγματικές ασκήσεις που κόβουν την ανάσα και αποδεικνύουν γιατί οι έλληνες πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών είναι ανάμεσα στους; κορυφαίους.

Όπως αναφέρει το Zarpa.gr, η Πολεμική Αεροπορία έδωσε στη δημοσιότητα το video με τις επιδείξεις της ομάδας F-16 “Ζευς” (F-16 Demo Team) που εδρεύει στα Χανιά στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Οι εκπληκτικές εικόνες είναι από την επίδειξη AIR14 PAYERNE που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, κοντά στη Βέρνη της Ελβετίας και εντασσόταν στις εκδηλώσεις εορτασμού των 100 χρόνων της ελβετικής αεροπορίας.

Συμμετείχε η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” (F-16 Demo Team), που εδρεύει στα Χανιά στην 115 Πτέρυγα Μάχης, και ο Σμηναγός (Ι) Γεώργιος Ανδρουλάκης.

Η ομάδα πραγματοποίησε δύο επιδείξεις, τις οποίες παρακολούθησαν πάνω από 200 χιλιάδες θεατές και πλήθος αντιπροσωπειών και επισήμων από πολλές χώρες.

zeys1.jpg

zeys2.jpg

zeys3.jpg

zeys4.jpg

zeys5.jpg

zeys6.jpg

 Ελλάδα