10 Αυγούστου 2022

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Συμφωνία με UEFA για τεχνική βοήθεια – Θα επιβάλλεται ο αποκλεισμός από την Ευρώπη

Στις συναντήσεις που είχε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της UEFA και τις επαφές με εκείνους της FIFA διαπιστώθηκε μια βασική συναντίληψη σε όσα ζητήματα συζητήθηκαν

Με την πλήρη συμφωνία στο ευρύτερο πλαίσιο της συνεργασίας που θα υπάρχει με την UEFA ολοκληρώθηκαν την Τρίτη οι επαφές του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη στην Νιόν με επικεφαλείς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Στις συναντήσεις που είχε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της UEFA και τις επαφές με εκείνους της FIFA διαπιστώθηκε μια βασική συναντίληψη σε όσα ζητήματα συζητήθηκαν.

Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια παίρνοντας πρώτα εγγυήσεις από την κυβέρνηση ότι θα υλοποιηθούν όλες οι προτάσεις που θα κάνει.

Μάλιστα ανάμεσα σε αυτές είναι και η αυστηρότερη των ποινών που θα επιβάλλεται σε όσες ομάδες παραβιάζουν τους κανόνες που θα… θέσει η UEFA.

Αυτή θα είναι η αποβολή των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σκοπός είναι μέσα στον Φεβρουάριο η κυβέρνηση να έχει καταφέρει να συντάξει το ποδοσφαιρικό μνημόνιο μαζί με τις δύο Διεθνείς Συνομοσπονδίες. Με την UEFA υπάρχει μια πρώτη συμφωνία, αλλά με την FIFA ακόμη δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Στόχος είναι βεβαίως το ποδοσφαιρικό μνημόνιο να έχει το νέο μείγμα των αλλαγών που απαιτούνται για την επανεκκίνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτά να γίνουν με σύννομο τρόπο, σε συνεργασία με την ΕΠΟ και με οργάνωση στο νομικό πλαίσιο.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες, ενώ υπενθυμίζουμε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα έρθει στην Ελλάδα ο πρόεδρος της UEFA κ. Τσέφεριν ο οποίος αποδέχθηκε την σχετική πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού.Πολιτική