Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: «Ελληνική πρόκληση» για τη Γενί Σαφάκ η τοποθέτηση ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο

Η σημαία υψώθηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και είχε εμβαδόν 745 τ.μ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα τουρκικά ΜΜΕ, για την ύψωση της τεράστιας ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, εμβαδού 745 τ.μ και βάρους 200 κιλών, την Τετάρτη, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

«Πάλι πρόκληση από την Ελλάδα: Σήκωσαν γιγαντιαία ελληνική σημαία στο Καστελόριζο» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Γενί Σαφάκ, που χαρακτηρίζει «προκλητική» την ενέργεια. «Η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζεται μετά τη νέα πρόκληση της Ελλάδας, στο πλησιέστερο προς την Τουρκία νησί του Καστελόριζου, με τη ύψωση γιγαντιαίας ελληνικής σημαίας που μπορεί να δει κάποιος με γυμνό μάτι από το Κας» αναφέρει το δημοσίευμα, προβάλλοντας και τις δηλώσεις του δημάρχου Κας, Μουτλού Ουλουτάς, που μίλησε για προκλητική ενέργεια από την Ελλάδα, παραμονές της 97ης επετείου της Ημέρας της Δημοκρατίας στην Τουρκία.

Ο δήμαρχος Κας ισχυρίστηκε πως η ύψωση της τεράστιας ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, είχε στόχο να επισκιάσει τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο δήμος για την 97η επέτειο της Ημέρας της Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο σχηματισμός της τουρκικής σημαίας με λέϊζερ. «Στ’ όρος Γκεντί Εφέ που είναι ακριβώς απέναντι από το Καστελόριζο, θα σχηματισθεί με λέιζερ η τουρκική σημαία ενώ στο πλαίσοα των εορτασμών, θα υπάρξουν 17 βολές πυροβολικού. Πιστεύω πως επειδή άκουσαν για αυτές τις εκδηλώσεις έστησαν μια τέτοια σημαία στο λιμάνι του Καστελόριζου» δήλωσε προκλητικά ο δήμαρχος Κας, παραβλέποντας πως η σημαία υψώθηκε σε τμήμα της ελληνικής επικράτειας ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η Τουρκία τιμάει σήμερα την 79η επέτειο, από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας, μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.


1

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική