Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: «Να καταρρίψει η Τουρκία με S-400 ελληνικό μαχητικό στο Αιγαίο» λέει Τούρκος αναλυτής

Την… κατάρριψη ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους στο Αιγαίο προτείνει Τούρκος αναλυτής, ως απάντηση στις υποτιθέμενες «παρενοχλήσεις» τουρκικών αεροσκαφών από το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300 που διαθέτει η χώρα μας.

Μιλώντας στο δίκτυο Ulusal ο αναλυτής Ιχσάν Σεφά, υποστήριξε προκλητικά πως η Τουρκία θα πρέπει να τοποθετήσει τους S-400 στα Μικρασιατικά Παράλια, να τους ενεργοποιήσει και εάν απαιτηθεί να προχωρήσουν στην κατάρριψη ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους, προκειμένου να «συνετιστεί» η Ελλάδα με το τουρκικό «χαστούκι». Ο ίδιος επεσήμανε πως επειδή οι ΗΠΑ δεν μπορούν να πολεμήσουν την Τουρκία και για αυτό βάζει την Ελλάδα μπροστά.


Ολόκληρη η δήλωση του Τούρκου αναλυτή έχει ως εξής: «Η Αμερική αυτή την στιγμή δεν μπορεί να πολεμήσει στην Τουρκία. Αλλά προσπαθεί να χρησιμοποιήσει με αυτό τον τρόπο την Ελλάδα κι εμείς αυτούς τους χαστουκίζουμε. Πρέπει να κάνουμε το εξής: Να τοποθετήσουμε τους S-400 σε κατάλληλες περιοχές στο Αιγαίο, κάτι που ήδη μπορεί να έγινε καθώς αυτά είναι απόρρητα και αν χρειαστεί μάλιστα, να καταρριφθεί ένα ελληνικό αεροσκάφος. Αν χρειαστεί ιδιαίτερα, χτυπάς ένα ελληνικό αεροσκάφος και ρίχνεις έτσι ένα χαστούκι στην Ελλάδα» (μετάφραση: tourkika nea).